Caninin yeni görüntülerine ulaşıldı!

20 yaşındaki balerin Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür Arduç'un (35), cinayetten 4 saat önce av bayiinde kaydedilen yeni görüntülerine ulaşıldı. Söz konusu görüntülerde, cezaevi firarisi sapığın ellerini montunun cebine koyduğu, av ürünlerini inceleyerek ücretlerine ilişkin bilgi aldığı ve zıpkını çalamaması nedeniyle av bayiinden çıktığı anlaşılıyor.

GÜNDEM 09.12.2019, 16:10 09.12.2019, 17:47

Ordu'da 20 yaşındaki Ceren Özdemir'i bıçaklayarak katleden Özgür Arduç'un (35), cinayetten 4 saat önce zıpkın çalmak amacıyla girdiği bir av bayiindeki görüntülerine ulaşıldı. 

Söz konusu görüntülerde, ellerini montun cebine koyan ve av ürünlerini inceleyen katil zanlısının, işletme sahibinden ücretlere ilişkin bilgi aldığı, dikkat çekmemek için gülümsediği ve fırsatını bulamayıp zıpkını çalamaması nedeniyle av bayiinden çıktığı anlaşılıyor. 

"Katliam yapmak istiyordum"

Firar ettiğinde birilerini öldürmeyi planladığını belirten Arduç, av bayiine girip zıpkın çalmaya çalıştığını fakat başaramadığını kaydederek, "Üzerimdeki montu bir mağazadan çaldım. Ses çıkartan aparatı koparıp, üzerime giydim. Bıçağı bir av malzemecisinden çaldım. Param olsa silah alacaktım ama param yoktu. Katliam yapmak istiyordum. Zıpkın çalmayı da düşündüm ama ancak bıçak çalabildim." ifadelerini kullanmıştı. 

"Katilin buraya gelen o adam olduğunu anladım"

Av bayii sahibi Rafet Yeşilyurt, katil zanlısının içeri rahat bir tavırla girdiğini aktararak, "Ürünlere baktı, zıpkının fiyatını sorup 'Şimdi almayacağım' dedi. Ben de 'Madem almayacaksın neden fiyatını soruyorsun' dedim. 'Dönüşte sonra alırım' dedi, bir süre bakınıp, çıktı gitti. Olayı televizyondan duyduk. Katilin buraya gelen o adam olduğunu anladım." şeklinde konuştu. 

Ne olmuştu?

Ordu'da henüz 20 yaşında olan ve sabıkalı bir cezaevi firarisi tarafından bıçaklanarak katledilen Ceren Özdemir, daha 7 yaşındayken balerin olma hayaline sahipti. Bir otelde çalışan baba Yılmaz Özdemir, kızının hayalini gerçekleştirmek tüm imkânlarını kullandı. Emekli hemşire olan anne Gülfer Özdemir de kızının her zaman yanında oldu. 

Ceren Özdemir, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü'nü kazandı. 3. sınıf öğrencisi olan genç balerin, bir sanat evinde küçük kız çocuklarına bale eğitimi veriyordu. Fakat 20 yaşındaki genç balerin, evinin önünde cezaevi firarisi Özgür Arduç (35) tarafından göğsüne ve karnına aldığı bıçak darbeleriyle hayatını kaybetti.

14 sene önce bir çocuğu öldürdüğü tespit edildi

Polis ekipleri, kısa sürede katil zanlısı Özgür Arduç'un ismine (35) ulaştı. Bir başka kadını taciz ettiği gerekçesiyle şikayet edilen zanlı, otogar civarında yakalandı. Aynı zamanda iki polisi de bıçakla yaralayan zanlı, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. 

Polis sorgusunda cinayeti itiraf eden Özgür Arduç'un12 suç kaydına sahip olduğu, 14 sene önce de Ordu'da bir çocuğu öldürdüğü tespit edildi. Cinayetten 2005 yılında tutuklanan Özgür A.'nın 2018 yılında Rize Kalkandere Yarı Açık Cezaevi'ne nakledildiği fakat teslim olmayarak Ordu'da bir hırsızlık olayına karıştığı ve aynı şehirde konulduğu cezaevinden 1 Aralık günü firar ettiği belirlendi. 

Çıkarıldığı mahkeme tarafından “canavarca hisle adam öldürmek ve iki polisi yaralamak" suçlarından tutuklanarak Perşembe Efirli F Tipi Cezaevine sevk edilen Arduç, tek kişilik hücrede geceyi geçirdi. Özgür Arduç'un güvenlik nedeniyle sabahın erken saatlerinde Şırnak Cezaevine götürülmek üzere yola çıkarıldığı bildirildi. Fakat Şırnak'a gitmek istemediğini kaydeden ve araçta tepki gösteren Arduç'un içinde bulunduğu nakil aracı, görüşmelerin ardından Van'a yönlendirildi. Arduç, Van Yüksek Güvenlikli Cezaevine nakledildi. 

Yorumlar (0)