Çanakkale Kara Savaşları’nın 106. yıl dönümüne sade tören

Çanakkale Kara Savaşları’nın 106. yıl dönümü koronavirüs salgını ve sokağa çıkma kısıtlamaları dolaysıyla sade bir törenle anıldı.

GÜNDEM 25.04.2021, 10:52 26.04.2021, 09:34
Çanakkale Kara Savaşları’nın 106. yıl dönümüne sade tören

Çanakkale’de Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törende, dualar okunup, temsili şehitliklere karanfiller bırakıldı.

Tören, çelenk sunumuyla başladı

Gelibolu Tarihi Yarımadası’nda yer alan Şehitler Abidesi’nde gerçekleştirilen tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. 

İlk olarak Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın çelenk bırakmasıyla başlayan çelenk sunumu daha sonra 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Mustafa Oğuz ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'in çelenkleri sunumları ile tamamlandı.

Çelenk sunumlarının hemen ardından da, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören devam etti. Daha sonra gerçekleştirilen sade tören kapsamında, Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapılıp dualar okundu. Duaların okunmasıyla da temsili şehitliklere karanfiller bırakıldı.

Yabancı birçok Büyükelçi'de törende yer aldı

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde yapılan törene Çanakkale Valisi ve askeri heyetin yanı sıra Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott, İrlanda Büyükelçisi Sonya Mcguinness, Avustralya Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Yeni Zelanda Büyükelçisi Wendy Hinton ve Fransa İstanbul

Başkonsolosu Olivier Gauvin katıldı.

Her yıl binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen törenler, bu sene koronavirüs salgını ve salgına bağlı olarak alınan tedbirler sebebiyle sade bir şekilde gerçekleştirilmek durumunda kalındı.

Yorumlar (0)