Çanakkale Boğazı’ndan arka arkaya savaş gemileri geçti 

Çanakkale Boğazı’ndan pek çok savaş gemisinin geçmesi görenleri şaşırttı. Gelen bilgiye göre Romanya, İspanya ve Bulgaristan’a bağlı olan donanma gemileri Ege Denizi’ne doğru yol aldı. 

GÜNDEM 24.03.2021, 13:40 25.03.2021, 09:12
Çanakkale Boğazı’ndan arka arkaya savaş gemileri geçti 

Bu sabah 08.00 saatlerinde Çanakkale Boğazı’na giriş yapan 3 donanma gemisi, 10.00 dolaylarında Çanakkale önünden geçerek Ege Denizi’ne doğru yol aldı.

Marmara Denizi’nden giriş yaptığı belirtilen gemilerin İspanya Deniz Kuvvetleri’ne ait olan M36 numaralı SPS Tajo, Romanya Donanması’na ait Cpt.Cdor. Alexandru Catuneanu ve Bulgaristan Donanması’na bağlı 32 numaralı Tsibar olduğu belirlendi.



Nara Burnu’ndan geçtiler

Manevra yapılması en zor olan boğaz noktası Nara Burnu’ndan geçen savaş gemileri, Kilitbahir Köyü’ndeki “Dur Yolcu” yazısının ve sonrasında da Kilitbahir Kalesi’nin önünden geçerek Ege’ye yol aldı.

Türk Sahil Güvenliği eşlik etti

Türk Sahil Güvenlik ekipleri botları, savaş gemileri Türk kara suları içerisine girdiğinden beri gemilere eşlik ediyor. Gemiler Marmara’ya girdiği anda başlayan Türk Sahil Güvenlik hareketlenmesi, gemiler Türk kara sularından çıkana kadar devam edecek.

Yorumlar (0)