Can kaybı 37'ya yükseldi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İzmir'deki 6,6 büyüklüğündeki depreme dair son durumu açıkladı.

GÜNDEM 31.10.2020, 16:49 31.10.2020, 21:45
Can kaybı 37'ya yükseldi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, merkez üssü İzmir ilinin Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenlerin 37, yaralı sayının 885'e yükseldiğini açıkladı. 

İzmir’deki hastanelerde incelemelerde bulunan Bakan Koca, burada yaptığı açıklamada; servislerde yatan hasta sayısının 243, yoğum bakımda 8 hasta olduğunu ve bunlardan 3’ünün durumunun ağır olduğunu belirtti. Son can kaybının ise an itibariyle 37’ya yükseldiğini kaydetti.

Açıklamasında koronavirüs tedbirlerine de değinen Koca, vatandaşların yakınlarını görmek için enkaz ve hastane bölgelerine mümkünse gelememesi gerektiğini de vurguladı.

642 afetzedenin tedavisinin tamamlandığı bilgisini paylaşan Bakan Fahrettin Koca, 112 Acil Sağlık ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) timleri, ambulanslar, hastaneler ve sağlık çalışanlarının İzmir için görevinin başında olduğunu ifade etti.

MSB 2 uçak daha gönderdi

Millî Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada ise İzmir'deki arama kurtarma çalışmalarını desteklemek amacıyla 2 uçağın daha Diyarbakır'dan kalktığını duyurdu.

Uçaklarda arama-kurtarma çalışmalarına katılacak ekipler ve malzemeleri bulunuyor.

Yorumlar (0)