Can Dündar'ın mallarına el konuldu!

Can Dündar'ın mal varlıklarına, MİT tırları davası kapsamında el konulmasına yönelik karar alındı. 

GÜNDEM 07.10.2020, 14:58 07.10.2020, 15:05
Can Dündar'ın mallarına el konuldu!

Can Dündar, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından MİT tırları davası kapsamında yargılanıyordu. "Devletin güvenliğine dair saklı olması gereken bilgileri sağlamak ve duyurmak" suçlaması yöneltilen Can Dündar'a 5 sene 10 ay hapis cezası verilmişti. 

Söz konusu dava temyiz edilmişti. Yargıtay, "saklı kalması gereken bilgileri casusluk amacıyla sağlama" suçundan hükme varılması gerektiğine yönelik karar almıştı. Söz konusu suçun, 15 seneden 20 seneye kadar hapis cezasını öngördüğü ifade edilmişti. 

Bunun üzerine Can Dündar'ın konutuna gazete ilanı asılmış ve iki hafta içerisinde gelmemesi halinde "kaçak sayılacağı" bildirilmişti. 

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 248'inci maddesi doğrultusunda, Can Dündar'ın üstüne kayıtlı olan taşınmaz, taşınır ve banka mevduat hesaplarına el konulacağı belirtilmişti. Ayrıca, Can Dündar'ın üçüncü şahıslardaki alacak hesaplarına da el konulacağı kaydedilmişti. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, söz konusu sürenin sona ermesinin ardından Can Dündar'ın kaçak sayılmasına karar verdi. Ayrıca, mahkeme tarafından Can Dündar'a ait mal varlıklarına el konulması kararı alındı. 

Can Dündar'ın Muğla, İstanbul ve Ankara'da sahip olduğu taşınmazlara el konulduğu bildirildi. Can Dündar'ın Muğla'daki villasının kaçak olduğu, bu nedenle hakkında yıkım kararı alındığı öğrenilmişti. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar'ın banka hesaplarının tespit edilmesi amacıyla TBB'ye (Türkiye Bankalar Birliği) müzekkere yazılmasına hükmetti.

Söz konusu mahkeme, Can Dündar'a ait vadeli ve vadesiz hesaplara el konulmasına yönelik kararın hayata geçirilebilmesi amacıyla ilgili bankalara yazı gönderilmesi kararını aldı.

Can Dündar'a ait olan ve el konulmasına yönelik karar alınan taşınmazların adedi, hak ve alacakların tutarı doğrultusunda mal varlıklarının yönetimi için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kayyum olarak atanmasına hükmedildi. 

Yorumlar (0)