Can Dündar gri listeye alındı

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan “terör arananlar” listesinin “gri” kategorisine Gazeteci Can Dündar’da eklendi.

GÜNDEM 30.12.2022, 14:19
Can Dündar gri listeye alındı

İçişleri Bakanlığı tarafından “terör arananlar” listesinin “Gri” listesi güncellendi. Listeye Gazeteci Can Dündar’da eklendi.

Ne olmuştu?

2015 yılında MİT TIR’ları ile ilgili yayınlanan haberi sebebiyle, İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan Cumhuriyet gazetesinin eski yayın yönetmeni Can Dündar’a 27 sene altı ay hapis cezası verilmişti. Bu kararın ardından Dündar’ın bütün mal varlığına el konmuştu.

En son eylül ayında bir videoda konuşma yapan Dündar’ın kullandığı ifadeler gerekçesiyle hakkında “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” ve “cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından inceleme başlatılmıştı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan “terör arananlar” listesinin “gri” kategorisine Gazeteci Can Dündar’da eklendi. 2016 senesinde yargılama süreci sırasında silahlı saldırıya uğrayan Can Dündar, daha sonra yurt dışına gitmişti.

Yorumlar (0)