Can Dündar'a adliye önünde silahlı saldırı davası karara bağlandı

Can Dündar'ın adliye önünde silahlı saldırıya maruz kalması ve TV muhabiri Yağız Şenkal'ın saldırıda yara alması sonrası görülen davada karar çıktı. Mahkeme sanığı 3 sene hapis cezası aldı.

GÜNDEM 08.07.2021, 17:02 09.07.2021, 09:03
Can Dündar'a adliye önünde silahlı saldırı davası karara bağlandı

İstanbul Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde 6 Mayıs 2016 tarihinde meydana gelen olayda Can Dündar'a silahlı saldırı gerçekleştirilmiş ve TV muhabiri Yağız Şenkal da yara almıştı. Olaya dair görülen dava 2018 senesinde karara bağlanmış ve sanık Şahin'e, "kasten yaralama" suçuyla 4 bin 500 TL para cezası, "ruhsazsız olarak silah taşıma" suçuyla ise 10 ay hapis cezası verilmişti.

Şenkal'ın itiraz etmesinin ardından İstinaf Mahkemesi'nce karar bozuldu. Bozma kararı sonrası tekrar görülen dava karara bağlandı. İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Murat Şahin ve tarafların avukatları hazır halde bulundu. Sanık Murat Şahin, "Bu olayı yapmaya kendi başıma karar evrdim. Beraatimi istiyorum." dedi.

Mahkeme tarafından sanıklar Sabri Boyacı ve Habip Ergün Celep'in üzerine atılı silahla yaralamaya teşebbüs ve tehdit suçunu işlediğine ilişkin inandırıcı ve kesin bir delilin olmamasından dolayı beraati kararı çıktı.

Mahkeme, sanık Murat Şahin'i Can Dündar'a karşı silahla tehdit suçuyla 1 yıl 8 aylık hapis cezasına çarptıran hükmünü geriye bıraktı.
Sanık Murat Şahin kasten yaralama suçuyla 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Sanık Şahin'i 'ruhsatsız bir şekilde silah bulundurma' suçuyla 10 ay hapis ve 500 TL adli para cezasına çarptırırken, hükmün açıklanmasını ise geri bıraktı.

Yorumlar (0)