Camilere dadandı… Çaldığı eşya şaşkına çevirdi

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde yer alan camilerinde iki farklı gün peş peşe iki farklı camiden şamdanlar çalındı. Camilerde bulunan güvenlik kamera kayıtlarından hırsızı teşhis eden polis, şahsı yakalayarak nezaret altına aldı.

GÜNDEM 05.05.2022, 11:02 05.05.2022, 17:51
Camilere dadandı… Çaldığı eşya şaşkına çevirdi

Alınan bilgilendirmelere göre, 19 ve 21 Nisan tarihleri arasında Ümraniye’de bulunan Kazım Karabekir Mahallesi ve Esenkent’te eylemlerini sağlayan iki farklı camide bulunan şamdanlar henüz kimliği belli olmayan kişi veya kişilerce çalındı. İbadethanelerden kaybolan şamdanların olduğunu fark eden görevli imamlar, yaşanan olayı polise iletti. Gelen ihbarla beraber işlem sağlayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü birimleri, hırsızları yakalamak adına çalışmalar gerçekleştirdi. Camilerde bulunan güvenlik kamera kayıtlarını etraflı bir şekilde kontrol eden birimler, inceledikleri görüntülerde polisler gerçekleşen hırsızlığın, camilere girilerek şamdanları bulundukları yerden çıkarıp götürülerek yapıldığını fark etti.

Sabıkalı hırsız camilere rahat vermedi

Uzunca tek tek kontrollerini sağlayan polis hırsızlığı yapan kişinin 29 yaşındaki R.Ö. isimli, daha öncesinde de sabıkası olan birisinin olduğunu tespit etti. Arama işlemleri devam eden şamdan hırsızı R.Ö., geçtiğimiz gün Beykoz’da yakayı ele vererek gözaltına alındı. Camilerden çalınan şamdanların ne durumda olduğuyla alakalı farklı bir bilgi iletilmezken, emniyete gönderilen hırsızın daha öncesinde aynı suçtan ve benzeş suçlardan dolayı 21 farklı sabıka dosyasının bulunduğu ortaya çıktı. Emniyette alınan ifadesinin sonrasında geçtiğimiz gün “Mabetten Hırsızlık” ve “İş Yerinden” suçlarından mahkemeye çıkarılan R.Ö., adli mevkilerin verdiği karar sonucunda tutuklanarak, hapse gönderildi.

Şamdanları söküp götürmüş

Diğer yandan, camilere rahatsızlık veren ve şamdanları çalan kişi, güvenlik kamera kayıtlarına da yansıdı. Alınan görüntülerde, şüpheli R.Ö.’ nün, camiye girerek içerideki şamdanları bulundukları yerden çıkarıp götürdüğü fark ediliyor.

Yorumlar (0)