Çalışma İzni Görev Belgesi’nde süre uzatıldı

İçişleri Bakanlığınca tam kapanma süreci içinde muafiyeti olan işveren ve çalışanların manuel olarak doldurdukları Çalışma İzni Görev Belgesi Formu’nun geçerlilik süresi uzatıldı.

GÜNDEM 07.05.2021, 15:26 09.05.2021, 08:58
Çalışma İzni Görev Belgesi’nde süre uzatıldı

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “Görev Belgesinin Süresinin Uzatılması” konulu bir genelge gönderdi. 

Genelge içinde tam kapanma sürecinde üretim, imalat, lojistik ve tedarik zincirlerinde herhangi bir aksama olmaması amacıyla sokağa çıkma kısıtlaması muafiyeti getirilen iş kolları ve görevlilerin belirlenip duyurulduğu hatırlatıldı.

10 milyona yakın başvuru

Tam kapanma sürecinde muafiyet tanınan sektör çalışanlarına yönelik e-başvuru sistemi üzerinden bugün itibarıyla 9.5 milyona yakın başvurunun neticelendirildiği ve muafiyet nedeni, güzergahı ve zamanı ile kısıtlı olacak şekilde çalışma izni görev belgesi düzenlendiği belirtildi. 

Süre neden uzatıldı?

Genelgede Çalışma İzni Görev Belgesi’nin manuel doldurulması ve geçerlilik süresinin uzatılmasıyla ilgili açıklama da yer aldı.

Süre uzatımı kararında; NACE kodu eşleşme hatası ve muafiyeti olan bir iş yerinde görevli olmasına rağmen alt işvereninin muafiyete dahil olmamasına bağlı olarak Çalışma İzni Görev

Belgesi alamayanlar ile erişim hatası gibi durumlar dikkate alındığı belirtildi.

12 Mayıs’a kadar geçerli

Görev belgesinin temin edilememesi durumunda üretim, imalat, lojistik ve tedarik zincirlerinde herhangi bir aksamaya yol açmaması amacıyla Ek'te yer alan ve işveren ile çalışanın beyanı veya taahhüdüyle manuel doldurularak imza altına alınan Çalışma İzni Görev Belgesi Formu’nun geçerlilik süresinin 12 Mayıs Çarşamba günü saat 24.00'e kadar uzatıldığı açıklandı.

Yorumlar (0)