Çalık, Pervin Buldan ve İHD gerçeğini anlattı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "İşte kendisi burada" diyerek işaret ettiği AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'la yaptığı görüşme ile ilgili açıklama yaptı.

GÜNDEM 17.02.2021, 12:42 18.02.2021, 09:11
Çalık, Pervin Buldan ve İHD gerçeğini anlattı!

AK Parti MKYK (Merkez Karar Yönetim Kurulu) Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yazılı açıklamasında bölücü terör örgütü PKK'nın binlerce çocuğu yetim ve öksüz, eşleri dul, ana babaları evlatsız bıraktığını belirterek, PKK tarafından evlatları dağa kaçırılan ailelerle sıkça temasta olduklarını, çocukları kaçırılan anne ve babaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la kendisinin irtibatlandırdığını belirtti.

PKK bölücü terör örgütü tarafından kaçırılıp alıkonulan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının durumlarıyla ilgili HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı daha önce aradığını belirten Öznur Çalık, kendisinin de Malatya milletvekili olması hasebiyle Malatyalı Semih Özbey'in ailesinin kendisi ile görüştüğünü, kendisinin de Semih Özbey için Pervin Buldan'ı aradığını anlattı.

Öznur Çalık şunları kaydetti:

"Malatyalı Semih Özbey, bölücü terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından 2015 senesinde kaçırılmıştı. Semih Özbey’in annesi kanserdi. Tabii ki diğer anneler gibi onun da yüreği evlat hasretiyle yanıyor, evladının durumunu öğrenmek istiyordu. Kim tarafından kaçırıldığını teyit etmek ve durumundan haberdar olabilmek için o dönem HDP Grup Başkanvekili olan Pervin Buldan'ı aradım ve annenin kanser hastası olduğunu söyleyip ailenin durumunu anlattım. Pervin Buldan da bana 'Kim kaçırmış bakıp size döneceğim.' dedi. Daha sonra bana döndüğünde, Semih Özbey'in sağlık durumunun iyi olduğunu, bir süre misafir edilip bırakılacağını söyledi. Ben de tabii ki aldığım bu bilgiyi olduğu gibi Özbey ailesine ilettim."

Pervin Buldan'ın o dönem bu bilgileri kimlerden aldığını, kimlerle görüştüğünü açıklamasını isteyen Öznur Çalık, milletin bu ihanetlerin ve yalanların farkında olduğunu kaydederek, "Ya eli kanlı terör örgütüne karşı lakinsiz, fakatsız, amasız tavır alacaksınız ya da terör örgütünün cinayetlerinin ortağı olarak hesap vereceksiniz." dedi.

İHD gerçeği

Şehit Semih Özbey’in babası Gürsel Özbey’in İHD (İnsan Hakları Derneği) ile aralarındaki görüşmeyi kendisine anlattığını bildiren Öznur Çalık, İHD'nin rolüne ilişkin şu bilgileri verdi:

"Malatyalı şehidimiz Semih Özbey'in babası Gürsel Özbey o dönem beni aramış ve İHD ile yaptığı görüşmeyi aktarmıştı. İHD baba Gürsel Özbey'e 'Çocuklarınızı size kavuşturacağız ama Türkiye’de herhangi bir sorunla karşılaşmama konusunda teminat gerekiyor' demişler. Baba Gürsel Özbey bana iletti bunu. Ben de Sayın Cumhurbaşkanımıza durumu arz ettim. Sayın Cumhurbaşkanımız da İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yu acil olarak çağırdı ve ‘Yavurlarımızı sınıra kadar getirsinler, huduttan teslim alalım, hiçbir surette müdahale olmasın. Evlatlarımızı sağ salim ailelerimize teslim edelim' talimatını verdi. Ben de baba Gürsel Özbey'i arayıp 'Sayın Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımıza talimat verdi. Çocukları sınıra kadar getirsinler, kesinlikle hiçbir zorlukla karşılaşmayacaklar' dedim. Gürsel Özbey'e telefon görüşmemizin devamında şunu da söyledim: İHD'nin tek derdi sizin duygularınızı suistimal etmek. Getirecek olsalar herhangi bir teminat beklemeden getirirlerdi. Umarız ki gerçek olur ve evladınız Semih'e kavuşursunuz... Bu görüşmelerden sonra maalesef İHD’den hiç ses çıkmadı."

Yorumlar (0)