Çakma Che sahtecilikten değil terörden tutuklandı!

"Ben senden de devletinden de korkmuyorum baba taaam mı? Öldür beni!" diye polise kafa tutan ve polisin "de get lan" deyip fırlattığı Taylan Kulaçoğlu tutuklandı.

GÜNDEM 21.05.2020, 09:20 21.05.2020, 09:22
Çakma Che sahtecilikten değil terörden tutuklandı!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, sosyal medyada terör örgütü DHKP/C propagandası yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 2 şüpheliden Taylan Kulaçoğlu itiraz üzerine tutuklandı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Taylan Kulaçoğlu ve H.G'nin sosyal paylaşım sitesinde kendilerine ait hesaplardan terör örgütünün propagandasını yaptığını tespit etti.

Haklarında Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Suç işlemeye tahrik ve suçu ve suçluyu övme" suçlarından soruşturma başlatılan zanlılar, Ayvalık'taki ikametlerine gerçekleştirilen operasyonda yakalandı.

Serbest bırakıldı

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Taylan Kulaçoğlu ve H.G çıkarıldıkları hakimlik tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Savcılık itiraz etti

Savcılığın itirazı sonucu, aynı örgütün üyesi de olduğu iddia edilen Taylan Kulaçoğlu yeniden gözaltına alındı. Taylan Kulaçoğlu, yeniden çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı.

Diğer zanlı H.G'nin yakalanması için polisin başlattığı çalışma devam ediyor.

Yorumlar (1)
osman küçükosman 4 yıl önce
yumuşak la bu ne tutuyonuz salın gitsin