Çakar yasağına sıkı denetim

İçişleri Bakanlığı tarafından "çakar lambalı" araçlara ilişkin yapılan düzenleme 1 Kasım 2019'dan itibaren resmen başladı. Ankara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde sıkı denetimler yaptı ve yasağa uymayan sürücülere ceza kesildi.

GÜNDEM 01.11.2019, 15:12
Çakar yasağına sıkı denetim

Çakar lambalara dair yapılan düzenleme ile trafikte yeni dönem 1 Kasım 2019 tarihi itibariyle başladı. Kamu ve yerel yönetimlerde üst düzey yönetici, genel müdür ve daire başkanlarının araçlarında çakar lamba bulunması artık yasak. Ankara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri yeni düzenleme kapsamında il genelinde sıkı denetimler yaptı ve yasağa uymayan sürücülere 2 bin 4 TL para cezası kesildi.

Kimler çakar lamba kullanabiliyor

Boyama şekilleri ya da ayırım işaretleriyle geçiş üstünlüğüne sahip oldukları açıkça belirlenmiş ambulans, itfaiye ve kolluk araçları ile güvenlik ve risk-tehdit değerlendirmesi çerçevesinde yayımlanan usul ve esasların ekinde belirtilen "devletin en üst protokolü" olan 29 makamın emirlerine ve zatlarına verilen araçlarda ışıklı uyarı sistemlerine yani çakarlara izin veriliyor. Bunun dışında hiçbir araçta çakar olarak adlandırılan sesli uyarı işaretleri kullanılamayacak.

Yorumlar (0)