Cadde kapatıldı… 5 bin kişilik gönül sofrası kuruldu

Tekirdağ’a bağlı Süleymanpaşa ilçesinde bulunan öğrencilerin sık olarak hayatını sürdüğü bölgede yarım kilometrelik sokak araç girişine durdurularak 5 bin vatandaşa iftar yapabilmeleri için sofralar açıldı. Mahallede yaşayan vatandaşlar ile üniversite öğrencileri mübarek Ramazan ayında iftar yaparak gönül sofraları kurdu.

GÜNDEM 22.04.2022, 09:38 22.04.2022, 18:14
Cadde kapatıldı… 5 bin kişilik gönül sofrası kuruldu

Her mübarek Ramazan ayında Süleymanpaşa Belediyesi gelenek haline getirerek gerçekleştirdiği iftar programını ‘gönül sofraları’ olarak isimlendiriyor. İftar yaşanılan bölgede üniversite öğrencilerin fazla bir şekilde hayatını sürdürdüğü Değirmenaltı Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Bölgede hayatını sürdüren yüzlerce kişinin yan yana olduğu bu iftar programında, ilahiler söyleyen grup eşliğinde iftarlarını eden kişiler düzenlenen bu iftar yemeğinde emeği olan herkese, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve kadrosuna teşekkürlerini sundular.

Çocuklar unutulmadı

İftar yemeğinin sonlarına doğru çocukların sevinmesini atlamayan Süleymanpaşa Belediyesi, pamuk şeker dağıttı bunun yanı sıra Hacivat ve Karagöz oyunu da gerçekleştirildi. İftara programına katılım sağlayan kişilere ise Ramazan Şerbeti ve Osmanlı Macunu ikramında bulunuldu. Takribî yarım kilometrelik iftar yemeğinin dron ile havadan çekimi yapıldı.

Öğrencilerden Belediye Başkanına teşekkür mesajı

İftara yemeğine giden öğrencilerden birisi olan Ekrem Taşkıran, “Öncellikle belediye başkanımıza Cüneyt Yüksel’e ve bu iftar yemeğinin düzenlenmesinde gayret edenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Tekirdağ’ yaşayan öğrencileri ve halkın düşünülmesi ve bu güzellikte gönül sofrası kurulması bizleri mutlu ediyor. Bizde düzenlenen bu iftar yemeğinden yararlanıyoruz. Ramazan ayının maneviyatını ve vesile olmasını hissediyoruz” şeklinde bilgi verdi.

Üniversite öğrencisi olan Abdulkadir Ethemoğlu öncellikle Belediye Başkanı Cüneyt Yüksele ve bu iftara vesile olan kadrosuna teşekkürleri sunduğunu söylerken, “Mübarek Ramazan ayında hele ki öğrencilerin zorluk çektiğimiz anda yanımızda bulundukları ve böyle bir organizasyon olduğu için çok sevinçliyiz. Harika bir ortam oluştu. Kişiler bu ortama şahit olunca Ramazan ayının maneviyatını ve sıcaklığı anlayabiliyor. Evimizden ve ailemizden uzaktayız fakat şu anda bulunduğumuz ortamın sıcaklığının da farkındayız. Bütün ekibe teşekkürlerimizi tekrardan iletiyorum. Şimdiden tüm İslam alemine hayırlı Ramazanlar ve bayramlar diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)