ByLock’u geliştiren isimdi… David Keynes’in 15 yıla kadar hapsi istendi

ABD vatandaşı olduktan sonra David Keynes ismini alan ve Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gizli iletişim uygulaması ByLock’un lisans sahibi olarak tanınan Alpaslan Demir’in 15 yıla kadar hapsi istendi. 

GÜNDEM 28.06.2022, 15:33 29.06.2022, 17:58
ByLock’u geliştiren isimdi… David Keynes’in 15 yıla kadar hapsi istendi

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmaya, kısa süre önce tahliye edilen David Keynes de avukatları Raif Çağlar Dilber ve Abdurrahman Bayramoğlu ile katıldı. Duruşmada cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan dava dosyası ve sanık avukatları tarafından hazırlanan beyan dilekçeleri mahkeme heyetine verildi. 

Talep edilen ceza belli oldu

Dava dosyası kapsamında Cumhuriyet savcısı tarafından sanık David Keynes hakkında ‘silahlı terör örgütüne mensup olma’ suçu sebebiyle 7,5 yıldan 15 seneye kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca sanığın etkin pişmanlık hakkından da faydalanması istendi. 

“FETÖ’ye üye olduğum için büyük bir pişmanlık yaşıyorum”

Mahkeme heyeti karşısında konuşan sanık Keynes, “Türkiye’yi her açıdan büyük bir zarara uğratan FETÖ’ye ne yazık ki yaklaşık 40 senedir üyeydim. Bu konuda büyük bir pişmanlık yaşıyorum. Ne kadar pişman olduğumu da Türkiye’ye gelerek kanıtladığımı düşünüyorum. Eğer mahkeme de uygun görürse, hakkımdaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Avukat Bayramoğlu, etkin pişmanlık hükümlerine dikkat çekti

Sanığın avukatı Abdurrahman Bayramoğlu ise yaptığı açıklamada etkin pişmanlık hükümlerinin FETÖ’nün çökertilmesi amacıyla değerlendirildiğini vurguladı. Savcılığın da dosyada belirttiği gibi ceza indiriminin uygulanması gerektiğinin altını çizen Bayramoğlu, aksi takdirde FETÖ bünyesindeki kimsenin etkin pişmanlık hükmüne yönelmeyeceğini ifade etti. 

“Kendisine ceza verilmemesini talep ediyoruz”

David Keynes’in ilk günden bu yana FETÖ’nün çökertilmesine destek vermeye çalıştığını ifade eden Bayramoğlu, “Bu davanın ne kadar göz önünde olunduğu dikkate alındığında ve kendisine ceza verilmesi durumunda, FETÖ bünyesinde kimse etkin pişmanlık hükmünden yararlanmak istemez. Bu dava önemli bir caydırıcılık sağlayabilir. Sayın Keynes, 25 seneden bu yana örgütle mücadele içerisinde olan bir kişidir. ByLock örgüt içinde kullanılırken bundan kendisinin haberi bile yoktu. Etkin pişmanlık hükmünden en üst seviyede faydalanmak istiyoruz. Kendisine ceza verilmemesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Duruşma 7 Eylül’e ertelendi

Son kez söz verilen Keynes ise yaptığı açıklamada öncelikle beraatini talep etti. Beraat talebinin reddedilmesi durumunda ise en düşük ceza ile cezalandırılması yönünde isteğini dile getirdi. Kısa bir süre sonra konuşan mahkeme başkanı, heyette yer alan bir hâkimin tayininin başka bir yere çıktığını belirterek, üye değişikliği sebebiyle dosyayı incelemeye alacaklarını açıkladı. Ertelenen duruşmanın sonraki tarihi 7 Eylül olarak açıklandı. Keynes’in yurt dışına çıkma yasağı ise bu süreçte devam edecek. 

Yorumlar (0)