Büyükşen cinayeti ile ilgili akıl almaz bir iddia ortaya atıldı 

Müge Anlı'nın çözmek için uzun süre uğraştığı cinayetlerden biri olan Büyükşen olayı hakkında geçtiğimiz günlerde 25 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlıların sorgu esnasında "Katil yanlış eve girdi." dediği ortaya çıktı. 

GÜNDEM 17.07.2021, 07:27 17.07.2021, 13:19
Büyükşen cinayeti ile ilgili akıl almaz bir iddia ortaya atıldı 

Konya Karatay'da yaşayan ve 3 sene önce bilinmeyen bir sebeple bilinmeyen kişiler tarafından öldürülen Necla ve Metin Büyükşen çiftinin cinayeti ile ilgili geçtiğimiz günlerde 25 kişi gözaltına alınmıştı. 

Çiftin oğlu Osman Büyükşen’in Müge Anlı'ya başvurması ile tüm Türkiye'nin ilgisini çeken cinayet, 3 Eylül 2018'de işlenmesine karşın dosya kapatılmıştı. Büyükşen çifti o akşam maskeli bir kişi tarafından hayatını kaybederken çiftin tek kızı ise o gün yaralanmıştı. 

İlk olarak 25 şüpheliden 2'si adliye gönderildi

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 25 kişiden 2'sinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen Esra Taş ve Abdullah Başdemir, adliyeye sevk edildi. Cinayete yardım ettikleri belirtilen bu ikilinin yanı sıra Büyükşen çifti ile aynı mahallede oturan Zeki Okşen ve kuzen Mustafa Okşen de adliyeye sevk edildi. Bu 4 kişinin tutuklandığı haberi ise son dakika olarak haber ajanslarına yansıtıldı. 



Büyükşen cinayeti kesin olarak çözüdü mü? 

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz başkanlığında açılın cinayet dosyası, 8 ay önce ele alınmıştı. Jandarma ekipleri, Büyükşen çiftinin daha önce gelin Betül Büyükdoğurcan’ın ailesi ile mehir yüzünden kavga ettiklerini belirlemişti. Bu sebeple oğul Uğur Büyükşen, gelin Betül Büyükşen, gelinin babası Muammer Büyükdoğurcan, gelinin kardeşi Yılmaz Büyükdoğurcan ve akrabaları Mehmet Ali Dayanır, teknik ve fiziki takibe alınmıştı. 

Soruşturma kapsamında ayrıca Büyükşen ailesinin komşularından birtakım kişilerin alacağı olduğu ve katillerin adresleri karıştırarak borcu bulunan ailenin değil de Büyükşen ailesinin evine girdikleri ve yanlış kişileri öldürdükleri ihtimali üzerinde de duruldu. Bu kapsamda Abdullah Başdemir ve Sevgilisi Esra Taş da teknik ve fiziki takibe alındı. 

Yürütülen soruşturmanın ardından 13 Temmuz 2021’de düzenlenen operasyonla Büyükşen çiftinin saldırıdan yaralı olarak kurtulan kızı Büşra Büyükşen ile mehir yüzünden aralarında tartışma çıkan oğlu Uğur Büyükşen, gelin Betül Büyükşen, gelinin akrabaları, vefat eden çiftin komşuları, aynı mahallede oturan ve şüpheli konumda olan kişiler ve bu kişilerin şüpheli şekilde temasa geçtiği kişiler olmak üzere toplam 25 kişi gözaltına alındı. Yaklaşık 3 gündür şüphelilerin HTS ve mesajlaşma kayıtları incelendi. 



Gerçek katiller kim? 

Emniyette yapılan sorgulamada Esra Taş’ın, Büyükşen ailesine yakın oturan komşunun oğlu Hüseyin K.’nin eski sevgilisi olduğu ortaya çıktı. Esra Taş’ın da Hüseyin’in aile baskısı sebebiyle kendisinden ayrıldığını ve bu sebeple hem Hüseyin’e hem de ailesine zarar vermek istediğini sevgilisi Abdullah Başdemir’e anlattığı belirlendi. Başdemir’in ise para karşılığında 2 kişi tuttuğu ve Hüseyin K.’nin evine gönderdiği iddia edildi.  

Başdemir ise kendi kiraladığı 2 kişinin adresleri karıştırdığını, Hüseyin K.’yı ve ailesini yalnızca korkutmalarını istediğini fakat katillerin Büyükşen’in evine girdiğini ve iki kişiyi öldürdüğünü belirtti. Esra ve Abdullah çiftine ise aynı mahallede oturan Zeki ve Mustafa Okşen’in yardım ettiği öğrenildi. Dün gece saatlerinde adliyeye sevk edilen 4 kişi, bu sabah saatlerinde tutuklandı. Büşra Büyükşen’in de aralarında olduğu 21 kişi ise serbest bırakıldı. Kiralık katil olarak belirlenen 2 kişinin ise arama çalışmaları devam ediyor. 

Yorumlar (0)