Büyükçekmece'de dev yarıklar! Lüks villalarda çökme riski

Büyükçekmece’de villa inşaat çalışmaları sebebiyle toprak kayması neticesinde sitedeki 15 milyon lira değerindeki villalarda çökme riski yaşanmıştı. Milyonluk villalardaki tehlike sürerken söz konusu bölgenin son durumu havadan görüntülendi.

GÜNDEM 07.03.2022, 17:15 07.03.2022, 17:55
Büyükçekmece'de dev yarıklar! Lüks villalarda çökme riski

Büyükçekmece’ye bağlı Karaağaç Mahallesi'nde özel bir şirketin yaptığı villa inşaatı esnasında yan tarafta içinde 15 milyon lira değerinde villaların olduğu sitedeki villalar zarar görmüştü. 

Villa bölgesinde toprak kayması

Bazı villalarda ağır hasar ortaya çıkarken, daha sonra istinat duvarlarının çöktüğü ve bunun, toprak kaymasına yol açtığı belirtilmişti. Villaların son hali ise havadan kamerayla görüntülendi.

Görüntülerde, alandaki toprak kayması sebebiyle devrilen istinat duvarının düzeltilmediği görüldü. Bir binanın bahçesinin büyük bir kısmı kaymış halde ve havuzu ise toprakla kapatıldığı son hali görüntülere yansıdı.

“Savaştan çıkmış gibi görünüyor”

Büyükçekmece'de ikamet eden Dursun Boran, “Bu görüntü kirliliği savaştan çıkmış bir durum gibi devam ediyor. Hiçbir önlem alınmadığını söyleyebiliriz. Bu bölgedeki çok sayıda kişi, panik ve korku içerisinde. İBB’yi göreve davet ediyoruz. Bu görüntü kirliliğini ortadan kaldırsınlar. Bu olaya yol açan Folkart şirketi ile ilgili ne işlem yapıldığını görmek istiyoruz. Onlarca binanın kaymasına, çökmesine, ailenin mağduriyetine yol açan bu şirket ile ilgili ne işlem yapıldı bize bu konuda bilgi verilsin. Bulunduğumuz Alkent 2000 mahallesinde toprak kayması yaşanıyor. Burada inşaatla ilgisi olmayan bir toprak kayması mevcut, bu bölge de risk altında” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)