Bursa’da büyük operasyon: 50 milyon kaçak sigara yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Bursa’da bulunan bir depoya yapılan baskında içi doldurulmuş 50 milyon makaron bulunduğunu duyurdu.

GÜNDEM 22.05.2022, 16:29 22.05.2022, 16:33
Bursa’da büyük operasyon: 50 milyon kaçak sigara yakalandı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bursa'nın ilçesi olan Osmangazi’de, yasa dışı makaron dolduran kişilerin kullandığı depoya baskın düzenlendiği belirtildi. Gerçekleştirilen aramalarda, 6 bin 950 kilogram tütün, 50 milyon doldurulmuş makaron ve 7 makaron doldurma makinesi bulundu.

Tek seferde en fazla doldurulmuş makaron ele geçirildi

Düzenlenen operasyonda 13'ü yabancı uyruklu olmak üzere 15 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, "Ele geçirilen miktar, tek seferde yakalanan en yüksek doldurulmuş makaron operasyonudur" şeklinde ifade edildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir seferde en fazla miktarda doldurulmuş makaronun ele geçirilmesini sağlayan Bursa Emniyet Müdürlüğü ile Organize Suçlarla ve Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine tebriklerini iletti.

Teknik ve fiziki takip sonuca ulaştırdı

16 Mayıs tarihinde Osmangazi ilçesinde operasyon gerçekleştiren Bursa Emniyet Müdürlüğü birimleri, bir depoya düzenledikleri baskında 5 milyon 637 bin adet doldurulmuş makaron yakalamıştı. Olayla ilgili birçok kişide gözaltına alınmıştı. Bu olay sonrasında incelemeye yoğunluk veren birimler, araçlar ve bilgisayarlarda gerçekleştirdikleri fiziki ve teknik takiplerle Osmangazi ilçesindeki farklı bir depoyu tespit etti.

Depoya günün erken saatlerinde yapılan operasyonla beraber, 13’ü yabancı uyruklu olmak üzere 15 kişiyi yakalandı.

Ele geçirilenler şaşırttı

Baskında 6 bin 950 kilo tütün, 50 milyon adet doldurulmuş makaron, 2 bin 485 adet rulo şeklinde kâğıt, 195 adet rulo şeklinde sigara ağız kâğıdı, 5 milyon 778 bin adet filtre, 795 kilo tutkal, 7 adet makaron doldurma makinesi ve 103 palet karton ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.

Yorumlar (0)