Bursa’da 17 yaşındaki kızı öldürmüştü… Cezası belli oldu

Bursa’da 7 sene önce 17 yaşındaki Berivan Yaprak Turga’yı göğsünden vurarak öldürdüğü iddia edilen ve yapılan itirazlar sonucu ikinci kez yargılanan Uğur A., 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

GÜNDEM 19.07.2022, 17:03 20.07.2022, 08:57
Bursa’da 17 yaşındaki kızı öldürmüştü… Cezası belli oldu

8 Mart 2015 tarihinde arkadaşlarını evine davet eden 17 yaşındaki Berivan Yaprak Turga, bir süre sonra Uğur A. ile sözlü tartışmaya başladı. İddiaya göre öfkesine hakim olamayan Uğur A., belinden çıkardığı silahla genç kızı göğsünden vurdu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Turga, tüm müdahalelere rağmen yaşama tutunamadı. Uğur A. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

Genç kızın intihar etmek istediğini öne sürdü

Emniyetteki ifadesinde genç kızın intihar teşebbüsünde bulunduğunu öne süren Uğur A., “Kendisi ile tartışma yaşadık. Tartışma çıkınca intihar etmek istedi. Elimdeki silaha atladı. Ben silahı vermemek için mücadele edince silah bir anda patladı” iddiasında bulundu. Şüpheli şahıs hakkında müebbet hapis talebiyle dava açıldı. 

Yargıtay kararı bozdu

Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, yargılama süreci sırasında Uğur A.’yı adli kontrol şartı ile serbest bıraktı. Kısa süre sonra mahkemeden çıkan kararla zanlı hakkında 5 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Mahkemenin kararına itiraz eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili, dosyayı Yargıtay 12. Ceza Dairesi’ne taşıdı. İtirazı yerinde bulan Yargıtay, kararı bozarak davanın yeniden görülmesine hükmetti. 

İddiaları reddetti

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yeniden görülen duruşmaya bir başka suçtan cezaevinde bulunan 30 yaşındaki Uğur A. da SEGBİS uygulaması aracılığıyla katıldı. Mahkemede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ile sanığın avukatları da yer aldı. Mütalaasını sunan Cumhuriyet savcısı, zanlının üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti. Uğur A. ise yaptığı savunmada, “Ben kendisine yardımcı olabilmek için mücadele ettim. İddiaların hiçbirini gerçekleştirmedim. Ben sol elimle kaşık bile tutamam. Beraatimi talep ediyorum” dedi. 

25 yıl hapis cezası aldı

Konuşmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Uğur A.’ya “18 yaşından küçük bir çocuğu bilinçli şekilde öldürmek” suçu sebebiyle 25 sene hapis cezası verdi.

Yorumlar (1)
Songül 2 yıl önce
Allahından bulsun inşAllah kara haberi gelir ceza evinden inşAllah başka annelerin ciğerleri yanmasın böyle köpekleri idam etsin ler