Bursa ve TÜGVA saldırısında gelişme! O terör örgütü eylemi üstlendi

İstanbul'da TÜGVA’ya gerçekleşen ve Bursa’daki ceza infaz koruma personellerinin de içerisinde olduğu otobüs ve bombalı saldırı hareketlerini, PKK terör örgütüne bağlı bulunan HBDH isimli terör örgütü oluşumu üstlendi.

GÜNDEM 25.04.2022, 12:04 25.04.2022, 12:53
Bursa ve TÜGVA saldırısında gelişme! O terör örgütü eylemi üstlendi

Daha öncesinde eş zamanlı olarak yaşanan öncelikle Bursa’da ceza infaz koruma personellerine gerçekleşen bombalı saldırı daha sonrasında da TÜGVA’ya yapılan bombalı saldırının terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğine dair açıklamalar yapılmıştı fakat kesin bir bilgi bulunmuyordu. Terör örgütü HBDH’den gelen açıklama ile gerçekleşen eylemlerin bu oluşum tarafından yapıldığı kesinleşti.

Bursa’da ve TÜGVA’da eş zamanlı patlama

20 Nisan 2022 tarihinde içerisinde ceza infaz koruma personellerinin olduğu araca EYP’li bir düzenekle saldırı gerçekleşmişti. Gerçekleşen bu terör olayından sonra otobüste bulunan personellerden 1’i şehit düşerken 7 kişi yaralanmıştı.

İstanbul’da bulunan TÜGVA binasına ise 21 Nisan 2022 tarihinde sabah saatlerinde bombalı eylem gerçekleştirildi. Bina dışında hasar oluşurken gerçekleşen saldırıda ölen veya yaralanan olmadı. Yapılan incelemelerde EYP parçaları bulunduğu belirtildi.

Yaşanan bu iki olay sonrasında gelen açıklamalar terör eylemi olarak değerlendirildi. Eş zamanlı şekilde gerçekleşen bu olaylar terör örgütü HBDH’nin yaptığı açıklamada üstlenildi.

HBDH NEDİR?

MLKP- TİKKO-PKK içerisinde olmak üzere 10 adet komünist terör örgütü olan HBDH isminin çatısı içerisinde toplandı. HBDH'nin isimli kurulan bu örgütün açılımı ise Halkların Birleşik Devrim Hareketi olarak adlandırılıyor.

Bu komünist terör örgütlerinin kendi içerisinde iyi olmadıkları ve birbirleriyle uzunca bir zamandır çatışma halinde oldukları biliniyordu.

Emniyetin açıklamalarına göre, Suriye’de PKK öncülüğünde yeni bir devlet oluşturmak ve ülkede bir iç karmaşa oluşturmak adına son zamanlarda bu hareketlerini fazlalaştıran komünist terör yapılanmasını durdurmak adına çalıştığını ve çok fazla miktarda operasyon gerçekleştirdiğini belirtti.

Yorumlar (0)