Bursa'daki selden zarar görenlere maddi yardım yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün Bursa'da sel bölgesinde yaptığı açıklamada, selden zarar görenlere 5 bin liralık yardım yapılacağını kaydetti.

GÜNDEM 22.06.2020, 18:42
Bursa'daki selden zarar görenlere maddi yardım yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'da meydana gelen selin ardından bölgede inçelemelerde bulundu.

5 vatandaşımız hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selin ardından ilk olarak 6 vatandaşımızın sulara kapılıp kaybolduğunu ifade ederek önce 2 vatandaşımızın kurtarıldığını ardından ise bu sayının 5'e çıktığını ifade etti ve 5 vatandaşımızın selde yaşamını yitirdiğni kaydetti. Soylu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına ise baş sağlığı mesajını iletti.

Öte yandan Soylu, Derya Bilen'i bulmak için arama kurtarma ekiplerinin çalışmalara devam ettiği bilgisini paylaştı.

Evi hasar gören kişiler için 5 bin TL'lik yardımda bulunulacak

Hasarın bulunduğu yerler için hasar tespiti gerçekleştirildiğini ifade eden Soylu, selden dolayı evi hasar gören vatandaşlara 5 bin TL yardım yapılacağını kaydetti.

Bekir Pakdemirli ise çalışmaların bütün gün sürdüğünü kaydederek 5 ilçenin ve 43 köyün yağıştan dolayı etkilendiğini kaydetti ve dere yataklarından uzak durulması yönünde uyarılarda bulundu.

Yorumlar (0)