Bursa'da metroda tekme tokat sigara kavgasında göçmen provokasyonu!

Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Acemler metro istasyonunda, metroda sigara içen bir grup genç ile metrodaki vatandaşlar arasında tekme tokatlı kavga yaşandı. Bu anlar saniye saniye kameralara yansıdı. Öte yandan, sosyal medyada "Suriyeliler metroda sigara içti" şeklinde lanse edilen iddiaların gerçeği yansıtmadığı açıklanırken, Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada tartışan şahısların Türk vatandaşı olduğu duyuruldu.

GÜNDEM 09.05.2022, 15:33 10.05.2022, 09:08
Bursa'da metroda tekme tokat sigara kavgasında göçmen provokasyonu!

Olay, Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Acemler metro istasyonunda yaşandı.

Metroda sigara tartışması, kavgaya dönüştü

İddiaya göre metrodaki bir grup genç, sigara içmek istedi. Bunu fark eden metrodaki diğer vatandaşlar duruma tepki gösterince bir anda tartışma çıktı. Kısa süre içinde bu sözlü tartışma, tekme tokatlı kavgaya dönüştü. Metronun dışına da sıçrayan kavgayı görenler, olayı hemen polis ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen güvenlik ve polis ekiplerinin araya girmesiyle kavga sona erdi. Bursa Valiliği’nden gelen açıklamada, kişilerin birbirlerinden şikayetçi olmaları sonrasında Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla birlikte kavgaya karışan kişilerle ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Sosyal medyada göçmen provokasyonu!

Olayın sosyal medyada gündem olmasından sonra çeşitli hesaplar aracılığıyla provokatif paylaşımlar yayılmaya başladı.

Kavganın çıkmasına neden olan şahsın, sosyal medya hesaplarında Suriyeli şeklinde lanse edilmesi, göçmenlere ilişkin nefreti körüklemeye çalıştı.

Bursa Valiliği açıklama yaptı: "Şahıslar göçmen değil!"

Bursa Valiliği konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve iddiaları yalanladı. Valilik, şahısların birbirlerinden şikayetçi olmaları sonrasında Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı doğrultusunda Türk uyruklu oldukları tespit edilen kişiler ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yorumlar (0)