Bursa'da fabrikada patlama: Ölü ve yaralılar var

Bursa'nın Kestel ilçesinde, kimyasal malzemelerin işlendiği bir fabrikada meydana gelen patlama sonucunda 1 işçinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

GÜNDEM 12.10.2021, 14:56
Bursa'da fabrikada patlama: Ölü ve yaralılar var

Bursa’nın Kestel ilçesinde, kimyasal malzemelerin işlendiği fabrikada patlama yaşandı.

1 işçi hayatını kaybetti

Olay yerine gelen Bursa Valisi Yakup Canbolat, incelemelerde bulundu ve öğle saatlerine doğru firmada patlama yaşandığını doğruladı. İtfaiye, AFAD ve güvenlik ekiplerinin hemen bölgeye sevk edildiğini aktaran Canbolat, şunları söyledi:

"Patlama sonucunda ne yazık ki 1 çalışanımızı kaybettik, burada çalışan 3 yaralı var. Yanda bulunan tekstil firmasında ise cam kırıkları sebebiyle 3 yaralı var. Hastaneye götürülen 6 yaralının sağlık durumları şu an için iyi. 21 çalışan arkadaşımız gazdan etkilenmiş ve şu an ayakta tedavi ediliyor. Herhangi bir problemleri yok. Kontrol istemeleri halinde ambulanslarla hastaneye sevk ediyoruz. Bir yangın ortaya çıkmadı. Patlama alanı kontrol altına alındı. Yalnızca bir tankta hafif bir sızma mevcut. O tankta bulunan malzemenin başka bir tanka sevkine ilişkin arkadaşlarımız şu an çalışıyor. Genel anlamda önlemler alındı. Şu an için bir problem gözükmüyor."

Henüz patlamanın sebebinin netleşmediğine dikkat çeken Canbolat, "Burada tekstil ve deri yan türevi olan bir madde işleniyormuş. Çok teknik ayrıntılar var bilmiyorum fakat yanıcı ya da parlayıcı bir madde olmadığını biliyorum." sözlerini kullandı. Öte yandan Cumhuriyet Savcısı ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve iş güvenliği uzmanı bölgede incelemelerde bulundu.

Hayatını kaybeden ve yaralananların bilgileri açıklandı

Bursa’da Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Busan Kimya Fabrikası'ndaki yaşanan ve 1 kişinin öldüğü, 6 kişinin ise yaralandığı patlamayla ilgili ayrıntılar açıklanmaya başladı. Hayatını kaybeden kişinin, fabrika personeli Özkan Deniz olduğu, patlama esnasında fabrikanın dışında olan Kevser Keskin, Ali Bora Onat ve Neslihan Özlem ile camların patlamasıyla yandaki fabrikada 3 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralıların herhangi bir hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklanırken, patlama esnasında gazdan zehirlenenlerin sayısının 24'e çıktığı belirtildi.

Yorumlar (0)