Bursa'da cezaevi aracına terör saldırısı! Şehit memurun kimliği belli oldu!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, infaz koruma memurlarının bulunduğu otobüste sebebi henüz bilinmeyen bir patlama yaşandı. İlk belirlemelerde, meydana gelen patlamada 1 kişinin yaşamını yitirdiği tespit edildi. Öte yandan saldırıda şehit olan ceza infaz memurunun kimliği tespit edildi. Saldırıda şehit olan memurun, 36 yaşındaki Cengiz Yiğit olduğu açıklandı.

GÜNDEM 20.04.2022, 11:33 20.04.2022, 11:33
Bursa'da cezaevi aracına terör saldırısı! Şehit memurun kimliği belli oldu!

Sabah 07.30 saatlerinde Bursa-Mudanya Yolu üzerinde acı bir olay meydana geldi.

Cezaevine görev için giden infaz koruma memurlarının yer aldığı otobüsün geçişi esnasında, uzaktan kumandalı olduğu belirtilen ve yolun kenarına bırakılan bir patlayıcı infilak etti.

1 infaz koruma memuru yaşamını yitirdi

Henüz sebebi bilinmeyen patlamanın ardından 1 infaz koruma memuru yaşamını yitirdi, 8 infaz koruma memuru da yaralandı. 

Söz konusu olayın, Mudanya yolu İhsaniye Mahallesi çevresinde gerçekleştiği bildirildi.

Şehit memurun kimliği belli oldu

Düzenlenen saldırıda şehit olan memurun, 36 yaşındaki Cengiz Yiğit olduğu açıklandı. 1986 Ağrı Hamur doğumlu olduğu belirlenen 3 çocuk babası Yiğit, 2009'da Van`da işçi olarak göreve başlamıştı. 2011 yılında gardiyan olan Cengiz, ağustosta Gemlik Denetimli Serbestliğe tayin olmuş, salgın sebebiyle geçici görevle E Tipi Cezaevinde çalışıyordu.
 

1 şehit, 4 yaralı

Kısa süre içinde Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, olay yerine gelerek birtakım incelemelerde bulundu. Olay sonrası Bursa Valisi Yakup Canbolat açıklamalarda bulunarak 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1'i ağır olmak üzere 4 kişinin yaralandığını duyurdu.

Vali Canbolat: "Bu bir terör saldırısı"

Patlamanın terör saldırısı olduğu ihtimali üzerinde durulduğunu söyleyen Canbolat, “Otobüsteki diğer arkadaşlarımızı da tedbiren hastaneye sevk ettik. İçişleri ve Adalet Bakanlarımız da yakın bir şekilde konuyu takip ediyor. Bursa'ya gelmek amacıyla yola çıktılar. Bütün güvenlik ekiplerimiz bölgeyi inceleme altına aldı. Her yönüyle konu değerlendiriliyor. Güvenlik kameraları araştırılıyor. En kısa sürede bir sonuç almak istiyoruz." sözlerini kullandı.

Siviller etkilenmedi

Servis aracında 30’a yakın kişinin bulunduğunu söyleyen ve çevredeki binalarda camların kırıldığını da söyleyen Canbolat, "Hasar tespiti için çalışıyoruz. Vatandaşımızın mağduriyetini hızlıca gidereceğiz. Sivil vatandaşa bir etkisi olmadı." dedi.

Olay yeri ve itfaiye ekiplerinin de bölgedeki geniş çaplı araştırmaları devam ediyor.

Süleyman Soylu: “Failler aranıyor”

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medyadan açıklama yaptı. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şehit personele rahmet dileyen Soylu, "İnfaz koruma memurlarının Bursa-Mudanya yolunda geçişi sırasında bir EYP'nin uzaktan kumandayla patlatılması neticesinde 1 infaz koruma memurumuz şehit oldu. Faillerin yakalanması amacıyla çalışmalar devam ediyor.” sözlerini kullandı.

Saldırıda 36 yaşındaki Cengiz Yiğit şehit olurken

Yorumlar (0)