Burkina Faso ve Gine'den 122 Türk getirildi

Burkina Faso ve Gine'den 122 Türk vatandaşı Türkiye'ye getirildi. Yolcular İzmir'de KYK'ya bağlı öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

GÜNDEM 04.05.2020, 06:40
Burkina Faso ve Gine'den 122 Türk getirildi

Burkina Faso ve Gine'den getirilen 122 Türk vatandaşı, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde, 14 günlük karantina sürelerini geçirmeleri için İzmir'in Bornova ve Buca ilçesindeki öğrenci yurtlarına götürüldü.

Uçakla İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na iniş yapan 122 Türk vatandaşı, sağlık ekipleri tarafından uçak içinde ateşleri ölçüldü. AFAD ekipleri ise yolculara ait bavulları alana indirerek dezenfekte etti. Ateşleri ölçülen ve hastalık belirtisi taşımayan yolcular, bavullarını almak için alana indi.

Buradan otobüslere sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde alınan yolcular, ekipler tarafından alınan güvenlik önlemleri altında Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı İzmir Buca Hanzade Hatun Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı İzmir Yörük Ali Efe Öğrenci Yurdu'na götürüldü.

Yurtlara ellerinde Türk bayraklarıyla giren vatandaşlar, yurda alınmadan önce yeniden ateşleri ölçüldü. Ateşleri normal olan yolcular, kayıtları yapıldıktan sonra 14 günlük karantina süresince neler yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirildikten sonra kendileri için belirlenen odalara yerleştirildi.

Yorumlar (0)