Burhan Kuzu'nun oğlu: Babam Sitokin Fırtınası geçirdi!

Eski Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun oğlu Süleyman Kuzu, babasının cinayete uğramış olabileceğine ilişkin iddiaları yalanladı. Süleyman Kuzu, babasının yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını ve iki defa Sitokin Fırtınası'na maruz kaldığını söyledi. 

GÜNDEM 30.11.2020, 09:54
Burhan Kuzu'nun oğlu: Babam Sitokin Fırtınası geçirdi!

Eski Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, 1 Kasım Pazar günü yaşamını yitirmişti. Burhan Kuzu'nun, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle tedavi altında olduğu hastanede hayatını kaybettiği ifade edilmişti.

Bunun üzerine Burhan Kuzu'nun yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirmediğine dair iddialar ortaya atıldı. Sosyal medya hesabından yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını açıklamayan Burhan Kuzu'nun cinayete uğramış olabileceği ileri sürüldü. 

"Rahatsızlık geçirince test yaptırdı"

Burhan Kuzu'nun oğlu Süleyman Kuzu, söz konusu iddialara ilişkin açıklamada bulundu. Burhan Kuzu'nun 17 Ekim Cumartesi günü rahatsızlık geçirdiğini belirten Süleyman Kuzu, babasının her ihtimale karşı hastaneye gittiğini ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yaptırdığını söyledi.

"Kan değerleri ciddi derecede düştü"

Süleyman Kuzu, Burhan Kuzu'nun ateşinin yükseldiğini belirterek, birkaç günün ardından babasının kan değerlerinin ciddi derecede düşmeye başladığını ve vücudunun ilaçlara yanıt vermediğini ifade etti.  

"Sitokin Fırtınası'na maruz kaldı"

Doktorların "Sitokin Fırtınası"ndan bahsettiklerine dikkat çeken Süleyman Kuzu, bağışıklık sistemi tarafından sağlam hücrelere saldırı düzenlendiğini, bu durumun her hastada meydana gelebileceğini aktardı.

"Sağlık durumu iyiye gitmeye başlamıştı ancak..."

Süleyman Kuzu, Burhan Kuzu'nun kan değerlerinin bir ara düzeldiğini ve sağlık durumunun iyiye gitmeye başladığını belirterek, bunun üzerine ikinci kez "Sitokin Fırtınası"nın başladığını ve babasının tüm değerlerinin yeniden altüst olduğunu söyledi.

Babasının kan değerlerinin düştüğünü ve hayatını kaybettiğini aktaran Süleyman Kuzu, ilk günden beri süreci yakından izlediklerini ifade etti.

"Tüm süreç önümüzde yaşandı"

Süleyman Kuzu, durumu kötüye gitmeden önce Burhan Kuzu ile telefonla görüşebildiklerini belirterek, babasının tedavi gördüğü hastaneye çok güvendiklerini ve tüm sürecin de gözlerinin önünde yaşandığını kaydetti.

"İddialar gerçek dışı"

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin yapılan her işlem konusunda kendilerine bilgi verildiğini aktaran Süleyman Kuzu, babası hakkında ortaya atılan tüm iddiaların gerçek dışı olduğuna dikkat çekti. 

"Açıklamaya mecbur değildik"

Süleyman Kuzu, Burhan Kuzu'nun yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını açıklamanın hiçbir şekilde akıllarına bile gelmediğini belirterek, buna mecbur olmadıklarını söyledi.

"Babamı göremiyorduk"

Telaş içerisinde olduklarını ve kendi dertlerine düştüklerini aktaran Süleyman Kuzu, her gün hastaneye gittiklerini ancak Burhan Kuzu'yu göremediklerini ifade etti.

Süleyman Kuzu, gizli saklı bir durum yaşanmadığını belirterek, "Babam da rahatsızlığının açıklanmasını zaten istemedi." dedi. 

"Babamın herkesle fotoğrafı vardı"

Evinde cinayete kurban giden Fatma Mavi isimli bir kadın ile Burhan Kuzu'nun birlikte çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkmış, bunun üzerine söz konusu ismin de cinayete uğramış olabileceği ileri sürülmüştü. Süleyman Kuzu, babasının herkesle fotoğrafının olabileceğini, birçok ortamda babası ile yüzlerce fotoğraf çekildiğini ifade etti.

"Anlam yüklemeyin"

Burhan Kuzu'nun bir siyasetçi olduğunu hatırlatan Süleyman Kuzu, parti üyeleri ile vatandaşların babasıyla fotoğraf çektirmek istediğini, hatta diğer parti üyelerinin de kendisiyle fotoğraf çektirdiğini söyledi.

Süleyman Kuzu, bu tarz fotoğraflara bir anlam yüklemenin yanlış olacağına dikkat çekti. 

Sitokin fırtınası nedir?

Bağışıklık sisteminin saldığı moleküler ağırlıklı çözünür proteinlere "sitokin" ismi veriliyor. Hücreler arasındaki etkileşimi sağlayan sitokinlerin fazla ve kontrolsüz bir şekilde salınmaları halinde bağışıklık sisteminin sağlam hücreleri ve dokuları ortadan kaldırdıkları biliniyor. Bu durumda ateşin düşmediği, akciğerin uğradığı hasarın arttığı ve kan değerlerinin düştüğü ifade ediliyor. Yaşanan bu olaya "Sitokin Fırtınası" deniliyor.

Yorumlar (0)