Burhan Kuzu ile Hakan Şükür birbirine girdi

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak’ın Ekrem İmamoğlu’na destek vermesi üzerine AK Partili Burhan Kuzu, “FETÖ’cü futbolcuların çoğu Galatasaraylı” dedi. Kuzu’ya Hakan Şükür’den zehir zemberek bir cevap geldi.

GÜNDEM 09.05.2019, 12:34 09.05.2019, 12:50
Burhan Kuzu ile Hakan Şükür birbirine girdi

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, Divan Kurulu toplantısı sırasında yaptığı konuşmasında Ekrem İmamoğlu’na destek vererek, İstanbul seçimlerinin yeniden yapılacağı 23 Haziran’da şampiyonluk dahil her şeyin çok güzel olacağını ifade etti. Kozak’ın Ekrem İmamoğlu’na destek veren “Her şey çok güzel olacak” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

AK Parti eski İstanbul Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu, Galatasaray Divan Kurulu’nda Ekrem İmamoğlu’na destek verilmesini eleştirdi. FETÖ’cü futbolcuların çoğunun Galatasaraylı olduğunu iddia eden Kuzu, “Zamanında Hakan Şükür’ü koruyan GS Divan Kurulu Üyeleri bugün İmamoğlu'na övgüler diziyor” ifadelerini kullandı. “Galatasaray’ın liseli ve elit tayfası”nın Türkiye’nin siyasi geleceğine karar veremeyeceğini söyleyen Kuzu, Galatasaray’ın stadını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptırdığını belirterek, “Önce teşekkür etmek lazım” dedi.

Sosyal medyada pek çok kullanıcı Burhan Kuzu’yu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen üzerinden sert sözlerle eleştirdi.

Kuzu’nun bu çıkışına eski futbolcu ve milletvekili olan firari Hakan Şükür Twitter üzerinden yanıt verdi. Milletvekili olduğu dönemde Kuzu’nun “Kral Hakan” diye peşinden koştuğunu söyleyen Şükür, Abdullah Gül’ün veto ettiği şike yasası için Burhan Kuzu’nun, Bülent Turan ve Mahir Ünal ile birlikte kendisine gelip kürsüde yasanın kabul edilmesi için konuşma yapmasını istediğini söyledi. Kendisine, kürsüden konuşursa toplumun şike yasasını kabul edeceğinin söylendiğini belirten Şükür, Kuzu’ya yönelik, “Sistemin sahte hukuk profesörüne bak hele” dedi.

Meclis’teki ilk günlerinde şike yasasının Meclis’e geldiğini ve Şamil Tayyar ile birlikte bu konunun Meclis’in işi olmadığını söylediklerini ifade eden Hakan Şükür, kürsüden konuşma yapması istendiğini söyledi. Konuşma yapmasını isteyenlere, kariyerini tırnaklarıyla kazıyarak kazandığını ve bunu hiç edemeyeceğini söylediğini anlatan Şükür, “O dönem bunlar beni çoktan tukaka etmişti” dedi.

Burhan Kuzu’ya “önünüze geleni benim üzerimden suçlamayı bırakın” diyen Hakan Şükür, kendisini kullandıklarını, şimdi de Galatasaray’ı alet ettiklerini öne sürdü. Galatasaray Divan Kurulu’nda Ekrem İmamoğlu’na destek verilmesine yönelik ise “Adam fikrini açıklamış, herkes sizden mi olmalı?” dedi.

Mahir Ünal’ın İstanbul’a evine kadar gelip elinde hazırlanmış bir metin ile kürsüden konuşma yapmasını istediğini belirten Hakan Şükür, bu teklifi reddettiğini söyledi. Suat Kılıç’ın da kendisini gece yarısı arayarak Abdullah Gül ve diğer vekillerle görüşüp görüşmediğini sorduğunu söyleyen Şükür, kimseye gitmediğini fakat onlarla aynı fikirde olduğunu belirttiğini kaydetti. Bunun üzerine Kılıç’ın konuyla ilgili kamuoyuna konuşmasının istenmediğini söylediğini aktardı.

Meclis’te yaşadıklarının ardından orasının kendisine göre olmadığını anladığını fakat istifa edip kendi alanıyla ilgilenmesinin zaman aldığını söyleyen Hakan Şükür, anlatacak çok şey olduğunu belirterek, “Yaşadıklarım, anlatamadıklarım. Bu karalama, suçlama, sözümü anlamsız kılmaya çalışmaktan başka bir şey değil” dedi.

Burhan Kuzu ise Hakan Şükür'ün yazdıklarına şöyle yanıt verdi:

Yorumlar (0)