Bulgar ve Yunan turistler Edirne’ye akın ediyor 

Döviz kurunun yükselmesiyle birlikte Yunan ve Bulgar turistler soluğu Edirne’de aldı. Sabah şehre gelen vatandaşlar özellikle kent pazarlarını tercih ediyor. Akşam dönüş yolunda ise otomobiller, 1 kilometreyi bulan sınır kuyrukları oluşturuyor. 

GÜNDEM 22.11.2021, 16:04
Bulgar ve Yunan turistler Edirne’ye akın ediyor 

Yunanistan ve Bulgaristan’dan Edirne’ye gelen turist sayısı, döviz kurlarının yükselmesiyle birlikte artmaya başladı. Gerek market alışverişi gerekse kıyafet ve ayakkabı alışverişi bakımından Türkiye’yi tercih eden turistler, şahsi araçları ve otobüslerle gidiş-geliş yapıyor. 

Büyük miktarlarda döviz bırakıyorlar 

Edirne’ye en çok Bulgarların geldiğini belirten esnaf, Bulgar levasının 6,43 TL’ye yükseldiğini ve bu sebeple şehre büyük miktarlarda döviz bırakıldığını aktarıyor. Turistler, mahalle bakkallarına, alışveriş merkezlerine, semt pazarlarına ve kasaplara yoğun ilgi gösteriyor. 



Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, durum hakkında şu ifadeleri kullanıyor: “Yunanistan ve Bulgaristan’dan hafta sonları 10 binden fazla turist geliyor. Hafta içi de turist sayısı 5 bini geçiyor. Kişi başı ortalama 500 Euro harcıyorlar. Bu sayede ülkeye büyük oranda döviz girdisi oluyor.” 

Sınırda 1 kilometrelik kuyruklar oluşuyor 

Sabahın erken saatlerinde şehre gelen turistler, havanın kararmasıyla birlikte dönüş yoluna koyuluyor. Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’ndan geçen turistler, 1 kilometreye varan araç kuyrukları oluşturuyor. Sınırdaki işlemlerin yavaş ilerlemesi sebebiyle bu kuyruklarda saatlerce beklense de Bulgar ve Yunan turistler alışveriş konusunda Edirne’yi tercih etmeye devam ediyor. 

Yorumlar (0)