Bülent Turan’dan 1915 Çanakkale Köprüsü önerisi: “Turizme açalım, çatlasın Eyfel”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabı üzerinden Çamlıca Kulesi’nin açılışına dair bir paylaşım gerçekleştirdi.

GÜNDEM 29.05.2021, 14:25
Bülent Turan’dan 1915 Çanakkale Köprüsü önerisi: “Turizme açalım, çatlasın Eyfel”

Altun fethin yıl dönümünde Çamlıca Kulesi’nin halkın hizmetine açılacağını aktararak bir gönderi yayınladı, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise gönderiyi alıntıladı.

Çanakkale’den İstanbul’a eserlerle gönderme

Turan, Altun’un gönderisini alıntıladı ve 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Çamlıca Kulesi’nden daha yüksek olduğunu esprili bir şekilde paylaştı.

Turan 365 metrelik Çamlıca Kulesi’nden antenler çıkarıldığı zaman 220 metre kaldığını kaydederek 1915 Çanakkale Köprüsü’nün kırmızı renkteki kulelerinin yüksekliğinin 318 metre olduğu kaydetti.

“Kule asansörlerini turizme açalım”

Turan, köprünün turizme açılmasına ilişkin teklif yaparak, “Kulelerde bulunan asansörleri turizme açalım; çatlasın 300 metre yüksekliğindeki Eyfel…” şeklinde konuştu.

“Çanakkale’den güzel İstanbul’a selam olsun”

Turan yaptığı açıklamalarına, “Türkiye’nin dört bir tarafından yükselen bütün eserler ortak gururumuz. Güzel İstanbul’a Çanakkale’den selam olsun.” dedi.

Dünyanın en uzun açıklıklı asma köprüsü

18 Mart 2017 tarihinde yapılmasına başlanılan köprü, 2023 metrelik ana açıklığıyla dünyadaki en uzun açıklıklı asma köprü.

Kulelerin uzunluğunun 318 metre olmasıyla dünyanın en yüksek asma köprüsü olacak kule köprüsüyle beraber Avrupa ve Asya deniz üstünden dördüncü, toplamda ise yedi defa birleştirilmiş olacak.

Şimdiye dek feribotla 30 dakikada, bekleme süreleriyle yaklaşık 1 saati bulan seyahat süresi köprü açıldığında 4 dakikaya inecek.

Yorumlar (0)