Bugün tüm valiliklerde pandemi kurulları toplanacak

İçişleri Bakanlığınca, bugün saat 09.00'da tüm valiliklerde önce il idare kuralları ardından pandemi kurullarının toplanacağı bildirildi.

GÜNDEM 28.03.2020, 08:37 28.03.2020, 08:56
Bugün tüm valiliklerde pandemi kurulları toplanacak

İçişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bugün saat 09.00'da tüm valiliklerde, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının yayılmasını önlemek için eş zamanlı olarak önce il idare kurullarının ardından pandemi kurullarının toplanacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, il idare kurullarında, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını kapsamında alınan önlemlerin en etkili şekilde uygulanması, bugüne kadar alınan önlemlere vatandaşların en üst düzeyde riayet etmeleri ve vatandaşların zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamalarının sağlanmasına yönelik konular görüşülecek.

İl pandemi kurullarının toplantılarında, başta 30 büyükşehir olmak üzere sosyal izolasyon ve iller bazında sosyal mesafeyi en üst seviyeye çıkaracak her türlü ilave önlem karara bağlanacak. Alınan bu kararlar valiler tarafından vakit kaybetmeksizin hayata konulacak.

Valiler tarafından illerin özel durumları göz önünde bulundurularak il pandemi kurulu tarafından alınacak ilave önlemler, gerekli koordinasyonun sağlanması için başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşılacak.

Toplantılar ilerleyen günlerde tekrarlanacak.

Yorumlar (0)