Bu Yunanlar töbe akıllanmıyor: Bir tehdit daha!

Yunanların akıllanmayacağı belli oldu. Yunanistan Savunma Bakanı, Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Rum Cumhurbaşkanı'ndan sonra Yunan Genelkurmay Başkanı da Türkiye'yi tehdit etti.

GÜNDEM 09.06.2020, 08:38
Bu Yunanlar töbe akıllanmıyor: Bir tehdit daha!

Askeri gücü Türkiye'nin yarısı kadar olan Yunanistan, en güçsüz döneminde bile dedelerini denize döken Türk ordusunu tehdit etme çılgınlığını sürdürüyor.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ve Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas'tan sonra bir tehdit de Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros'tan geldi.

Sözlerine kendi bile inanmıyor

Haddini aşan açıklamalarda bulunan ve bu açıklamalarına kendisi bile inanmayan Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çalışmalarını hedef alarak, “Yunan askerleri Türklerin yolunu kesecek” tehdidinde bulundu.

Boy bile ölçüşemez

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarının büyük hazımsızlık yarattığı Yunanistan'da sancının da etkisiyle isteri yaşanıyor. Hem Akdeniz hem de Ege’de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) karşısında boy ölçüşemeyen Yunanistan, Türkiye’yi provoke etmeye yönelik söylem ve çıkışlarına devam ediyor.

Son povokatif çıkış Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’tan geldi.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de sondaj çalışmalarını başlatacağını duyurması ve 7 adet ilave petrol sahasının bulunduğu yeni ruhsat sahalarını gösteren haritayı geçtiğimiz günlerde uluslararası kamuoyu ile paylaşması sonrası Yunan televizyonuna konuşan Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, çılgınca ifadeler kullandı.

Tehditler savuran Yunan General Floros, “Yunan askerleri Türklerin yolunu kesecek” diyerek haddini aştı. Yunan General Floros'un haddini aşan bu sözü sarf ettikten sonraki yüz ifadesinden, buna kendisinin bile inanmadığı görüldü.

Yorumlar (0)