Bu nasıl atama?

İlahiyat fakültesi mezunu Abdullah Özcanlı, kariyerindeki basamakları tırmanış hızıyla herkesi şaşırttı. Mezbaha görevlisi olarak başladığı meslek hayatına şimdi "TCDD Trafik ve İstasyonları Daire Başkanı" olarak devam ediyor.

GÜNDEM 22.10.2019, 09:57 22.10.2019, 10:01
Bu nasıl atama?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski personeli olan ilahiyat fakültesi mezunu Abdullah Özcanlı, önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden TCDD’ye transfer oldu. Sonrasında ise TCDD Trafik ve İstasyonlar Daire Başkanlığı görevine getirildi.

Mezbaha görevlisiydi!

1996 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Abdullah Özcanlı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde mezbaha görevlisi olarak işe başladı. 1971 doğumlu Özcanlı daha sonra belediye şirketlerinden BELBİM ve METRO İstanbul’da görev yaptı.

Daha sonra TCDD Vakfı ile Raytest, Sarco, Raysimaş şirketlerinde de çalıştı. 1 Ağustos 2019’da TCDD Destek Hizmetleri’ne açıktan memur olarak atanan Abdullah Özcanlı, 6 gün geçtikten sonra şube müdürlüğüne getirildi. Özcanlı, 19 Eylül tarihinde de Trafik ve İstasyonlar Daire Başkanı oldu.

Liyakatsız ilk atama değil

Sözcü’nün haberine göre: “Türkiye bundan önce de liyakat kurallarını yıkan atamaları uzun süre konuştu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanlığına Veterinerlik Fakültesi mezunu Prof. Dr. Mustafa Alişarlı vekaleten atandı. 67 hukuk fakültesi dekanının 19’unun hukukçu olmadığı tespit edildi. 2014’te Ankara Hayvanat Bahçesi Müdürü Mustafa Sancar, TÜBİTAK’ın önemli birimlerinden ULAKBİM’in (Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi) müdür yardımcılığına getirilmişti. Sancar halen ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Müdür Yardımcılığı görevine devam ediyor.

2012 yılında yapılan bir atamayla ise Atatürk Kültür, Dil Ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı’na Atatürk ile ilgili hiçbir araştırması bulunmayan Fars dili uzmanı Derya Örs getirilmişti. Dışişleri mensubu olmayan ve diplomat kökeni de bulunmayan, bir bölümü de eski milletvekili olan çok sayıda isim ise bu dönem büyükelçi olarak göreve getirilmişti.”

Yorumlar (0)