Bu hafta Rize-Artvin Havaalanı’nı kaç kişi kullandı? Rakam belli oldu

Bir hafta önce coşkulu bir törenle açılışı gerçekleştirilen Rize-Artvin Havaalanı, 7 günlük süreç içerisinde toplam 8 bin 750 yolcuyu ağırladı. 

GÜNDEM 21.05.2022, 17:19 22.05.2022, 17:52
Bu hafta Rize-Artvin Havaalanı’nı kaç kişi kullandı? Rakam belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin de katıldığı törenle hizmete başlayan Rize-Artvin Havaalanı, yoğun bir haftayı geride bıraktı. Açıldığı ilk günden itibaren yoğun ilgi gören dev proje, ilk hafta 8 bin 750 yolcuyu misafir etti. 

Günde 3 defa İstanbul Havaalanı’na sefer düzenleniyor

Rize-Artvin Havaalanı’ndan her gün 3 defa İstanbul Havaalanı’na sefer düzenleniyor. Bunun yanı sıra günde 1 kez Sabiha Gökçen Havaalanı ve Ankara Havaalanı’na da uçuşlar yapılıyor. Bölgeye kazandırılan Rize-Artvin Havaalanı’na yolcu olarak gelen Erdinç Teletar, uçuş sonrası yaptığı açıklamada, “Ben İstanbul’dan geliyorum. Rize’ye geçeceğim. İstanbul Havaalanı’ndan Rize-Artvin Havaalanı’na geldik. Muhteşem bir manzara. Harika bir proje yapmışlar. Emeği geçenlerin eline, koluna sağlık. Ben ilk defa görme imkânı buldum. Televizyondan izlemiştim, şimdi kendi gözlerimle gördüm. Hayran kalmamak mümkün değil” ifadelerini kullandı. 

“Rize’den uçaklar boş gitmesin, Rize’ye de uçaklar boş gelmesin”

Rize’ye uçakla gelen bir diğer yolcu Şeref Kaya ise yaptığı açıklamada, “Rize-Artvin Havaalanı bölgemize hayırlı uğurlu olsun. Rize’ye çay toplamak amacıyla geldik. Bu vesileyle yeni açılan havaalanını da görme imkânına eriştik. Bu havaalanı benim için de çok iyi oldu. Haftada bir gidip gelmem gerekecek çünkü. O sebeple de ayrı bir sevinç içindeyiz. Rize’den uçaklar boş gitmesin, Rize’ye de uçaklar boş gelmesin diyoruz. O sebeple bundan sonra bol bol gidip geleceğiz inşallah. Gerekirse yıllık bilet alırız, yine gider geliriz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Tekrar bölgemize hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)