Bu aparatlar ile su faturanız yarıya düşebilir

Son dönemde artan faturalar nedeniyle tasarruf yapmak isteyen vatandaşlar musluklara takılan aparatlara yöneliyorlar. Kullanılan aparatlar sayesinde su faturalarından yüzde 50’ye kadar tasarruf sağlanabiliyor.

GÜNDEM 10.03.2022, 13:24 11.03.2022, 10:30
Bu aparatlar ile su faturanız yarıya düşebilir

Son dönemde artan su ve fatura fiyatları ile birlikte tasarruf yapmak daha önemli hale geldi. Öte yandan son yıllarda yaşanan su krizleri ve iklim krizi de faturalardan bağımsız olarak daha fazla su tasarrufu yapmamız gerektiğini gösteriyor. Su kullanımının azaltılmasının yanı sıra çeşmelere takılacak aparatlarla da su tasarrufu yapılabilir. Özellikle son dönemde su kullanımı konusunda daha duyarlı hale gelen vatandaşlar çeşitli aparatların yardımıyla tasarruf yapabiliyorlar. Musluğa takılarak kullanılan aparatlar yüzde 50’ye kadar su tasarrufu sağlayabiliyor.

Yüzde 50 tasarruf yapılabiliyor

Eskişehir’de uzun bir süredir tesisatçılık işiyle uğraşan Murat Doğan aparatların nasıl çalıştığına dair bilgi verdi. Doğan şu açıklamalarda bulundu:

Bu aparatlar ile musluktan akan sudan tasarruf yapabilirsiniz. Su aslında aha çok akıyor gibi gözüküyor ama aslında olan bu değil. Aparat basıncı ve tazyiki artırıyor. Suyun debisi düşüyor ama sanki daha fazla su geliyormuş gibi hissettiriyor. Aparat yaklaşık olarak yüzde 50 civarında su tasarrufu sağlıyor. Aylık 100 lira faturanız varsa tüm musluklara bu aparatı takarak aylık 50 lira tasarruf edebilirsiniz. Bunların yanınsa tasarruflu olan duş başlıkları da var bunlarla da tasarruf yapabilirsiniz. Faturalarda kullanılan suyun yanında atık su bedeli de yer alıyor. Bu aparatlar yardımıyla o konuda da tasarruf sağlayabilirsiniz.

20 – 30 liradan satılıyor

Son dönemde insanlar daha bilinçli olmaya başladı. Örneğin elektriğe zam gelmesinin ardından gereksiz yere kullandıkları ampulleri çıkardılar ya da bir yerde kullanmadıkları bir fiş varsa bunu fişten çekiyorlar. Bir şekilde tasarruf yapmanın yolunu buluyorlar. Suyu devamlı kullanan ve faturalardan şikayetçi olan insanlar da bu aparatlara yöneliyor. Bu sene oldukça yağış yaşandı ama buna çok da aldanmadan tasarruf yapıp gelecekte çocuklarımıza bir şeyler bırakmamız gerekiyor. Bu aparatlar ortalama olarak 20 ila 30 lira arasında satılıyor. Temizlendikleri sürece de uzun süre kullanılabiliyorlar.

Yorumlar (0)