"Brezilya, FETÖ tehdidi altında"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Brezilya'nın güvenliğine tehdit oluşturmaya devam ettiği konusunda uyardı.

GÜNDEM 10.08.2019, 09:13 10.08.2019, 09:19
"Brezilya, FETÖ tehdidi altında"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Ali Sipahi'nin Türkiye'ye iade edilmesi talebinin Brezilya tarafından reddedilmesini ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün, yalnızca Türkiye için değil, bütün insanlık için ortak bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Hami Aksoy, "FETÖ, faaliyetlerini sürdürdüğü her ülke için olduğu gibi Brezilya'nın da güvenliğine tehdit oluşturmaya devam etmektedir." ifadesini kullandı. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, terörün her türlüsüyle kararlı ve samimi mücadele gösteren Türkiye'nin, aynı tutumu müttefiklerinden ve uluslararası toplumdan da beklediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede, FETÖ ile mücadele ülkemiz için olduğu kadar Brezilya için de önemli ve öncelikli olmalıdır. Ülkemizin Brezilya hükümeti ile başta FETÖ olmak üzere, terörizmle mücadele konusundaki iş birliğini sürdürmeye ve artırmaya yönelik gayretleri devam edecektir. Brezilya'nın da bu konuda aynı hassasiyeti göstermesini bekliyoruz."

Yorumlar (0)