Brent petrol ne kadar oldu? 21 Nisan 2022 petrol fiyatları

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş ve Libya'da petrol imalatının durma noktasına gelmesiyle beraber oluşan arz kaygısı küresel petrol pazarında fiyatlardaki artışa sebep oldu.

GÜNDEM 21.04.2022, 10:32 21.04.2022, 12:08
Brent petrol ne kadar oldu? 21 Nisan 2022 petrol fiyatları

Son zamanlarda yaşanan Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklı sağlanan yaptırımlar petrol fiyatlarında ki dalgalanmaya neden oldu. Bunun yanı sıra Libya Ulusal Petrol Kurumunun 17-18 Nisan'da topraklarının güneyinde bulunan Fil ve Şerara petrol alanlarının doğusunda bulunan Brega ve Zeytuna rıhtımlarında zaruri bir neden belirterek imalatı ve ithalatı durdurma kararı almıştı.

Brent petrolde dalgalanma durmuyor

Dün sosyal medya hesapları üzerinde yaptığı konuşmada Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkedeki petrol imalat alanlarını ile rıhtımların kapanmasının bedelinin günlük 60 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Baltık ülkelerine gerçekleştirdiği gezilerde Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Almanya'nın Rusya'dan aldığı petrol dışalımının sene sonuna kadar durduracaklarını açıkladı.

Küresel pazarda arz kaygısı petrol fiyatlarında artışa yol açtığı belirtilirken,yaşan bu olaylar Brent petrolün varil fiyatlarının devamlı olarak değişmesine sebep oluyor.

Brent petrol fiyatları

Brent petrolde yaşanan dalgalanmalardan dolayı dün varil fiyatı 109 dolara kadar artış göstermişti, varil fiyatı günü 106,8 dolar düzeylerinde tamamladı. Brent petrolün bugün saat 09.59’dan sonrasında varil fiyatı, dün ki kapanışa nazaran yüzde 1,33 yükselişle 108,22 dolar olarak belirlendi.

Yorumlar (0)