Brent petrol ne kadar? 10 Mayıs 2022 petrol fiyatları…

Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaşın ardından hareketli günler yaşayan Brent petrolün fiyatı Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik ambargoları hafifleteceği yönünde çıkan haberlerin ardından düşüşe geçti.

GÜNDEM 10.05.2022, 09:51 10.05.2022, 17:44
Brent petrol ne kadar? 10 Mayıs 2022 petrol fiyatları…

Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş nedeniyle dalgalanmalar yaşan Brent Petrol fiyatlarındaki hareketli günler devam ediyor. Avrupa Birliği’nin Rus petrolüne ilişkin yaptığı ambargolarda yumuşamaya gideceği yönünde çıkan haberler nedeniyle petrol fiyatlarında yaşanan düşüş devam ediyor. Dün 112 dolar üzerinden işlem gören brent petrol bugün 104 dolara kadar geriledi.

Brent petrol nedir?

Dünya petrol piyasasına yön veren petrol olarak bilinen Brent petrol ayrıca Brent Blend ve Londra Brent olarak da bilinir. İçeriğinde yüzde 0,37 sülfür bulunan Brent petrol işlenmesi daha kolay olan tatlı petroller sınıfına girer. Ham petrolü işleyen rafineler için tatlı ya da sülfür oranı daha düşük olan petrolleri işlemek daha kolaydır. Rafine edilmesi daha kolay olan bu petroller bu nedenle yakıt olarak kullanılır. Öte yandan deniz üzerinden çıkarıldığı için uzak bölgelere nakliyesi de nispeten daha kolaydır.

Yorumlar (0)