Bozdağ yanıtladı: Adres değiştirerek oy kullanmak, hak kaybına yol açar mı?

Seçimde adres değiştirerek oy kullanan depremzedelerin, devlet tarafından sağlanan haklardan mahrum kalacağı yönündeki iddialar kamuoyunda tartışmaya neden olmuştu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Adres değiştirerek oy kullanmak, hak kaybına yol açar mı?" sorusuna yanıt verdi.

GÜNDEM 22.03.2023, 14:33 Hakan Öksüz
Bozdağ yanıtladı: Adres değiştirerek oy kullanmak, hak kaybına yol açar mı?

Diyarbakır'daki Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığında (GAMER) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile kameraların karşısına geçen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, toplantı sonrası kritik açıklamalarda bulundu. 

Depremzedelerin oy kullanması hakkında kamuoyunda dolaşan bazı soruları yanıtlayan Bozdağ, "Vatandaşların oy vererek demokratik hakkını kullanması son derece önemli. Depremin ardından çok sayıda vatandaş ikametlerini değiştirdi ve farklı illere taşındı. Bu vatandaşların bir kısmı çadır ve konteyner kentlerde kalıyor. Dolayısıyla oy kullanılacak yer ile ilgili bir kafa karışıklığı mevcut. Seçmenlerin askı listesi YSK tarafından paylaşıldı ve muhtarlıklarda ilan edildi. YSK'nın kendi sayfasına girerek de bu listeleri görebilirsiniz." dedi.

Seçmen bilgilerini sorgulama ve başvuruda bulunma konusu

YSK'nın seçmen sorgulama sayfası üzerinden nerede oy kullanılacağının öğrenilebileceğini kaydeden Bakan Bozdağ, herhangi bir yanlışlık durumunda bunun düzeltilmesi için başvuru yapılabileceğini belirtti.

Adres değişikliği yapan veya listelerdeki bilgisinin eksik olduğunu düşünen vatandaşların 2 Nisan saat 17.00'ye kadar başvuruda bulunabileceğini vurgulayan Bozdağ, "Bu başvurular nüfus müdürlüklerine yapılabilir. Depremden dolayı yer değiştiren vatandaşlar buna özellikle dikkat etmeli." ifadelerini kullandı.

"Adres değişikliği nedeniyle hak kaybına uğramak diye bir şey yok"

Deprem nedeniyle farklı bir ile giden seçmenin, adres değişikliği ile gittiği yerde oy kullanabileceğini belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Adres değişimi yapmak, seçimlerde oy kullanma hakkını kaybetmenize neden olmaz. Bu sizin vatandaş olarak hakkınızdır. Seçimde oy kullanmak da depremden dolayı gittiğiniz yerlerde size sunulan hakları kaybetmenize yol açmaz." dedi.

Yorumlar (0)