Bozdağ: Halkımız, vatan hainlerine en ağır darbeyi indirdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin 6’ncı yıl dönümü sebebiyle açıklamalarda bulunarak, “Halkımız, vatan hainlerine en ağır darbeyi indirdi” dedi.

GÜNDEM 15.07.2022, 11:34 15.07.2022, 11:36
Bozdağ: Halkımız, vatan hainlerine en ağır darbeyi indirdi

15 Temmuz 2016 gününün Türk tarihinde unutulmayacak bir ihanete tanıklık ettiğini vurgulayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbe girişiminin arkasında birçok farklı devletin ve karanlık gücün olduğunun da altını çizdi. 15 Temmuz’da Türk milletinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde tarih yazdığını belirten Bakan Bozdağ, “Türk halkı, 15 Temmuz’da gösterdiği dik duruşla cumhurbaşkanına, hükümetine, meclisine, demokrasisine, vatanına sahip çıkmıştır” şeklinde konuştu. 

“Darbecilere karşı tarihi bir mücadele örneği sergilendi”

15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de bombalandığını hatırlatan Bakan Bozdağ, “O karanlık gecede milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çağrısını dikkate alarak ölümüne bir istiklal ve kurtuluş mücadelesi içerisine girmiştir. Yüz sene önce olduğu gibi, yüz sene sonra da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde birlik olan halkımız, darbecilere karşı tarihi bir mücadele örneği sergiledi. Milyonlarca insanın seferber olduğu bu mücadele ile darbe engellendi. Türk milleti, FETÖ’yü ve onun arkasındaki destekçi ülkeler ile karanlık güçleri mağlup etmiştir” dedi. 

“Kurtuluş mücadelesi döneminde dahi bombalanmayan meclisimiz, 15 Temmuz’da bombalandı”

15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gazi unvanına eriştiğini belirten Bozdağ, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin kalbidir, milli iradenin merkezidir. Gazi meclistir. Kurtuluş mücadelesi döneminde dahi bombalanmayan meclisimiz, ne yazık ki 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainler tarafından bombalandı. 15 Temmuz, halkımızın tankları engellediği, kurşunları durdurduğu, bombaları etkisiz hale getirdiği bir gündür. Milletvekillerimiz de TBMM’de canları pahasına mücadele ederek, bombalanırken dik duruşlarını sergilenmişlerdir” ifadelerini kullandı. 

“Bizleri durduramadılar, susturamadılar”

Türk halkının darbecilere ağır bir mağlubiyet yaşattığını dile getiren Bozdağ, “Caddelerde, sokaklarda, meydanlarda Türk halkının sarsılmaz duvarına çarpan FETÖ’cü teröristler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de milletvekillerini geçemediler. Ne milletvekillerimiz ne de halkımız, FETÖ’cü hainlerden korkmadı. Bizleri durduramadılar, susturamadılar. Halkımız, vatan hainlerine en ağır darbeyi indirdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ‘gazi’ unvanına erişti. Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında darbecilere karşı dik duruş sergileyenlerden biri olmanın gururunu yaşayarak Allah’a şükrediyorum” şeklinde konuştu.

“Halkımız, Türkiye’nin geçilmez ve yenilmez bir güç olduğunu cümle âleme ispat etmiştir”

15 Temmuz’un Türk tarihinde büyük bir destan olarak yerini aldığı belirten Bakan Bozdağ, “Türk halkı, 15 Temmuz’da sergilemiş olduğu duruşla, dünya demokrasi tarihinde büyük bir destana imzasını atmıştır. 15 Temmuz ile birlikte halkımız, bir kez daha Türkiye’nin geçilmez ve yenilmez bir güç olduğunu cümle âleme ispat etmiştir. Milletimiz o gece yalnızca FETÖ’cü darbecileri değil, aynı zamanda onlara destek veren ülkeleri ve karanlık güçleri de mağlup etti. 15 Temmuz ile birlikte Türk halkı, darbecilere karşı vatanını savunmuştur, demokrasisini savunmuştur, toprağını savunmuştur” dedi. 

“Ülkemizde artık darbe teşebbüsleri ve muhtıralar dönemi son bulmuştur”

15 Temmuz’da Türk yargısının da dik duruş sergilediğini dile getiren Bozdağ, “O gece Türk yargısının onurlu yetkilileri de darbe girişimine karşı dik durmuş ve devletinden yana pozisyon almıştır. 15 Temmuz 2016 tarihi, Türk yargısı açısından bu özelliği ile de bir dönüm noktası konumundadır. Ülkemizde artık darbe teşebbüsleri ve muhtıralar dönemi son bulmuştur. Bundan sonra kim darbeye teşebbüs ederse, karşısında bir kez daha büyük Türk milletini bulacaktır. Bu vesileyle o karanlık gecede şehit düşen tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimize afiyet ve sağlık temenni diliyorum. 15 Temmuz’da meydanları dolduran, ay-yıldızlı bayraklarla darbecilere karşı koyan tüm vatandaşlarımıza tek tek şükranlarımı sunuyorum. Allah devletimize ve milletimize bir daha acıları yaşatmasın” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)