Bozdağ'dan sosyal medya açıklaması: Adli süreçler başlatıldı

Depremin etkilediği Diyarbakır'a giden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kentteki durumla ilgili son bilgileri paylaştı. Yetkililerin açıklamalarına itibar edilmesi gerektiğini kaydeden Bozdağ, "Sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlarla ilgili cumhuriyet başsavcılıkları ve kolluk güçlerimiz harekete geçti. Bununla ilgili adli süreçler işletiliyor." dedi.

GÜNDEM 06.02.2023, 17:57 07.02.2023, 09:17 Hakan Öksüz
Bozdağ'dan sosyal medya açıklaması: Adli süreçler başlatıldı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, 10 ilde hissedildi. Binden fazla kişinin öldüğü ve binlerce kişinin yaralandığı depremler sonucunda en az 2 bin 800 bina yıkıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, depremin hasar verdiği Diyarbakır'a gitti. Kentin merkez Bağlar ilçesi Tesisler Kavşağı'nda bulunan Serin-2 Apartmanı'nın enkazına giderek incelemeler yapan Bakan Bozdağ, çalışmaların devam ettiğini belirtti. 

"Diyarbakır'da trafik yoğunluğu çok fazla"

Tek bir vatandaşın bile enkaz altında kalmaması için çalışıldığını vurgulayan Bozdağ, "Soğukkanlı ve sağduyulu olunmalı. Lütfen herkes yetkililerin uyarılarına karşı hassasiyet göstersin. Trafik ve diğer konularda yapılan uyarılar dikkate alınsın. Diyarbakır'da trafik yoğunluğu çok fazla. Çalışmaların ivedilikle yapılabilmesi için yollar boş kalmalı. Mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmayın." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadan yapılan dezenformasyonlar

Sosyal medyadan depreme ilişkin provokatif paylaşımların yapıldığını bildiren Bakan Bozdağ, "İnsanları yanlış yönlendiren bazı paylaşımlar var. Cumhuriyet başsavcılıkları ve kolluk güçlerimiz bununla ilgili harekete geçti. Söz konusu yönde paylaşım yapanlarla ilgili adli süreçler işletiliyor. Yetkililerin açıklamalarına itibar edilmesinde fayda var. Doğru bilgiler, yetkililer tarafından açıklanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Kentte toplamda 7 bina çökmüş vaziyette"

Diyarbakır'ın merkezinde ve Yenişehir ile Bağlar ilçelerinde yaşamını yitiren vatandaşların bulunduğunu hatırlatan Bozdağ, "Toplamda 7 bina çökmüş vaziyette. Bağlar'da 5 bina, Yenişehir'de de iki bina çöktü. Bağlar ilçesinde çöken 5 binadan biri boş. Şimdiye kadar kent genelinde hastaneye kaldırılan kişi sayısı yaklaşık 478, bu kişilerden 203'ü taburcu edildi. Az sayıda vatandaşımızın hayati riski bulunuyor." dedi.

Yorumlar (0)