Bozdağ'dan soruşturma açıklaması: "Tek sorumlu müteahhitler değil"

Şanlıurfa AFAD Koordinasyon Merkezinde açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yıkılan binalarla ilgili sadece müteahhitlerin soruşturma kapsamına alınmadığını kaydetti. Bakan Bozdağ, deprem bölgesinde fahiş kira artışları hakkında da konuştu.

GÜNDEM 01.03.2023, 12:06 Hakan Öksüz
Bozdağ'dan soruşturma açıklaması: "Tek sorumlu müteahhitler değil"

Şanlıurfa AFAD Koordinasyon Merkezinde açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, depremde yıkılan binalara ilişkin başlatılan soruşturmalara değindi. Soruşturmalara konu olanların sadece müteahhitler olmadığını vurgulayan Bozdağ, kamuoyunda bu yönde bir algının yerleşmemesi gerektiğini belirtti.

"İnşaatın başından son gününe kadar işin içinde olan herkes soruşturuluyor"

İnşa sürecinin başından sonuna kadar katkısı olan herkesin soruşturmaya dahil olduğunu kaydeden Bozdağ, "İnşaatın temelinin atılmasından bitimine kadar geçen süreçte işin içinde olanlar sorumludur. Bunlar kimlerdir? Mesela demirci, elektrikçi, kullanma ve ruhsat izni veren, fenni mensup ile denetimci sorumludur. Binanın tamamlanmasından sonra imara aykırı düzenlemeler yapanlar da bu işin içindedir. Soruşturmalar kapsamında kusuru olduğu belirlenen kişiler cezalandırılacaktır." ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinde fahiş kira artışları

Deprem bölgesinden fahiş kira artışları ile ilgili şikayetlerin geldiğini ifade eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Şikayetler değerlendirilerek soruşturmalar başlatılmıştır. Buna ilişkin adli süreçler devam ediyor. Yapılması gerekenleri bundan sonra da yapacağız." dedi.

Yorumlar (0)