Bozdağ, ABD ve Almanya’ya seslendi… “Size düşmez”

Osman Kavala davasına yönelik özellikle ABD ve Almanya’dan gelen eleştirilere yanıt veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Herkes kendi iç işlerine odaklansın. Türkiye’nin iç meselelerine müdahil olmak ne ABD’nin ne de Almanya’nın işi değildir. Türkiye’nin iç gündemine karışmak size düşmez” şeklinde konuştu. 

GÜNDEM 26.04.2022, 17:43 27.04.2022, 09:13
Bozdağ, ABD ve Almanya’ya seslendi… “Size düşmez”

Osman Kavala hakkında alınan karar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hâkimler hakkında sarf edilen ağır sözleri şiddetle kınadığının altını çizen Bakan Bozdağ, “Burası bir hukuk devletidir. Toplumun tüm paydaşlarını, hukuk devletinin asgari kriterlerine uymaya ve bu kriterlere saygılı olmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı. 

“Bir yerde hukuk devleti ilkelerini sıralayacaksınız, diğer yerde yargının hükmettiği kararlara laf atacaksınız”

Açıklamalarında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da ayrı bir parantez açan Bozdağ, “Kavala davasında karar süreci yaklaşmaktayken Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden bir tweet atmıştı. Bu paylaşımında bu konuyla ilgili önerileri ve telkinleri vardı. Bu tür yaklaşımlar doğru değil. Bir yerde hukuk devleti ilkelerini sıralayacaksınız, diğer yerde yargının hükmettiği kararlara laf atacaksınız. Bu kabul edilemez tutumu herkes reddetmelidir” dedi. 

“Bizim iç gündemimize müdahil olmaya kimsenin hakkı yoktur”

Osman Kavala davası ile ilgili özellikle ABD ve Almanya’dan da görüşlerin paylaşıldığını vurgulayan Bozdağ, “Burası bağımsız bir ülkedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, egemen bir devlettir. Bizim iç gündemimize müdahil olmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu görev kimseye düşmez” şeklinde konuştu. 

“Hâkimlerimizi ve savcılarımızı baskı altına almaya çalışan hiçbir söyleme rıza gösteremeyiz”

Bakan Bozdağ, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Türk yargısı hiçbir baskı altında kalmadan, Türk milleti adına bağımsız bir şekilde karar alır. Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere Türkiye’nin iç meselelerine müdahil olmaya kimsenin hakkı yoktur. Kimseye düşmez. Herkes işine bakmalı. Herkes kendi iç konularına odaklanmalı. Hâkimlerimizi ve savcılarımızı baskı altına almaya çalışan hiçbir söyleme rıza gösteremeyiz.”

Yorumlar (0)