Boşandığı eşine kızdı, kendi öz kızını vurdurttu

Konya’da geçen hafta yaşanan 14 yaşındaki bir kızın vurulması olayında düğüm çözüldü. Emniyet güçlerinin ulaştığı bilgilere göre, annesinin çalıştığı kafede oturan kız, annesiyle boşanmış olan kendi öz babasının kurguladığı sinsi planın kurbanı oldu.

GÜNDEM 08.11.2021, 14:06
Boşandığı eşine kızdı, kendi öz kızını vurdurttu

Konya’da geçen hafta cumartesi günü yaşanan olayda, vurulan 14 yaşındaki kızın azmettiricisinin babası olduğu anlaşıldı. Polisin düzenlediği operasyon sonrasında öz baba Ali Erensoy ile saldırıyı gerçekleştirmiş olan Ayşenur B. İle onun kaçmasına yardımcı olan Hüseyin Çekiç’in gözaltına alındığı bildirildi.

Saldırıyı gerçekleştiren kadın serbest

Emniyetteki ifadesinde “boşandığım eşime gözdağı vermek istedim” diyen 36 suçtan kaydı bulunan Ali Erensoy ile Hüseyin Çekiç tutuklanarak cezaevine gönderildi. Saldırıyı gerçekleştiren Ayşegül B. İse adli kontrolle serbest bırakıldı.

Olay, geçen hafta merkez Selçuklu ilçesi Ferhuniye Mahallesi’ndeki bir kafede yaşanmıştı. Saldırı sırasında yoldan geçmekte olan 72 yaşındaki bir vatandaş da bir kurşunun ayağına isabet etmesi ile yaralanarak tedavi alına alınmıştı.

Planlı bir saldırı

Olayla ilgili olarak geniş çaplı bir çalışma başlatan cinayet büroya bağlı ekipler, saldırıyı gerçekleştiren kadının saldırı sonrasında sahte plaka taşıyan bir minibüsle organize olarak kaçtığını tespit etti.

Çevrede bulunan bütün kamera kayıtlarını izleyen ekipler, saldırıyı düzenleyen kadının olayı gerçekleştirmeden önce bir caminin tuvaletinde komple kıyafetlerini değiştirerek siyah başörtüsü ile uzun bir pardösü giydiği belirledi. Şüpheli kadının 15 ayrı suçtan kaydının olduğu anlaşıldı.

Tüm zanlılar bir aradayken yakalandı

Polis ekipleri yaralanan kız ve annesinin ifadelerini aldı. Yaralı kızın annesi boşandığı eşinin sürekli olarak kendilerini tehdit ettiğini; daha önce de kızını kaçırma girişiminde bulunduğunu anlattı. Soruşturmayı bu kişi üzerine yönlendiren ekipler, baba Erensoy’un saldırıyı gerçekleştiren kadın arasında bağlantı olduğunu saptadı. Ekipler daha sonra Erensoy’un evine operasyon gerçekleştirdi.

Operasyon sırasında Ali Erensoy ile evin depo kısmına saklanan Ayşenur B. ele geçirildi. Araziye kaçan 16 suçtan kaydı olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Hüseyin Çekiç de kısa sürede yakalandı. Çekiç'in üstünde saldırıda kullanılan minibüsün anahtarı da bulundu.



Baba suçunu itiraf etti

Şüphelilerden Ayşenur B., saldırıyı yaralanan kızın babası Ali Erensoy'un azmettirdiğini iddia etti. Bu saldırıyı da kendisi tehdit altında olduğu için gerçekleştirdiğini ifade etti. Hatta Erensoy’un saldırıdan önceki gün de onları takip ettirerek, kafenin fotoğraflarını çektirdiğini ve keşif yaptırdığını da söyledi.

Cani baba Ali Erensoy ise ifadesinde ''Boşandığım eşime gözdağı vermek için yaptırdım'' diyerek suçunu itiraf etti.
 

Yorumlar (1)
yusuf 2 yıl önce
nasıl yani ya şimdi saldırı gerçekleştiren kadın serbest mi ben mi yanlış anladım