Borsa manipülasyonunda tutuklama kararı

BİST (Borsa İstanbul) hisselerinde manipülasyon yaptıkları ve haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla adliyeye getirilen 8 şüpheliden 5'i tutuklandı.

GÜNDEM 05.10.2022, 01:29 05.10.2022, 18:15
Borsa manipülasyonunda tutuklama kararı

Emniyet güçleri, BİST'te manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettikleri belirlenen 10 kişinin yakalanması adına çalışma başlatmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen tahkikat kapsamında, geçtiğimiz pazar günü Balıkesir, Muğla, Ankara ve İstanbul'da 17 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon yapılmıştı.

Gerçekleştirilen operasyonda aralarında Mehmet Akdere ile B.A., H.G., B.A., A.C.T., N.K.K., E.K. ve T.K. adlı 8 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınırken, 2 kişinin ise yurt dışında olduğu belirlenmişti.

5 kişi tutuklandı

Şüpheli şahıslar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılıkça ifadeleri alınan şüphelilerden beşi tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine getirildi. Bu arada, bir şüpheli hakkında evi terk etmeme şeklinde, 2 şüpheli hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı ve imza verme şeklinde adli kontrol önlemleri talep edildi.

Sevk edilen 8 şüpheliden 5'i 'piyasa dolandırıcılığı' suçu gerekçesiyle tutuklanırken, diğer 3 şüpheli ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. Tutuklanan şüpheli şahıslar arasında Mehmet Akdere’nin de olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)