Boris Johnson’dan ilginç açıklama: "Putin kadın olsaydı…"

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin'in cinsiyeti ile Ukrayna'da yaşanan şiddet ve saldırılar arasında bağ kurdu.

GÜNDEM 29.06.2022, 17:07 30.06.2022, 12:24
Boris Johnson’dan ilginç açıklama: "Putin kadın olsaydı…"

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna savaşından dolayı Rusya'yı sert eleştirdi. Başbakan Johnson, konu ile ilgili Alman televizyonuna verdiği bir röportajda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aleyhinde ilginç sözler kullandı. Johnson, Putin'in Ukrayna'ya karşı saldırı emri vermesini "maço ve delice" diye niteledi.

"Putin eğer bir kadın olsaydı asla şiddet savaşına girişmezdi"

Putin'in cinsiyetinin, savaşmaya katkı sağlayan bir faktör olduğunu ifade eden Boris Johnson, "Putin eğer bir kadın olsaydı, ki zaten öyle olmadığı çok açık ve net, ama öyle olmuş olsaydı çılgınca, maço bir şekilde şiddet ve işgal savaşına gerçekten asla girişmezdi" dedi.

"Rusya’nın Ukrayna'da yaptığı şey toksik maskülinitedir"

Güçlü pozisyonlarda kadının daha fazla yer alması gerektiğini söyleyen Başbakan Johnson, "Eğer mükemmel bir toksik maskülinite örneği arıyorsanız, Rusya’ya bakın. Onların Ukrayna'da yaptığı şey bundan başka bir şey değil" değerlendirmesinde bulundu.

"Savaşı sona erdirmek için henüz bir anlaşma yok! "

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Johnson, G7 liderlerinin Ukrayna'da yaşanan savaşı sona erdirmek için çalışmalarına rağmen, şu anda henüz mevcut bir anlaşmanın olmadığını da açıklamalarına ekledi.

Yorumlar (0)