Boris Johnson, Rus ailelere seslendi: 'Çocuklarınızı kaybedeceksiniz'

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bugün yaptığı açıklamada “Rus askerlerinin ailelerine buradan çağrı yapmak istiyorum. Çocuklarınızı kaybedeceksiniz.” ifadelerini kullanarak Rusya saldırısına tepki gösterdi.

GÜNDEM 24.02.2022, 15:32 25.02.2022, 09:13
Boris Johnson, Rus ailelere seslendi: 'Çocuklarınızı kaybedeceksiniz'

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya’nın Ukrayna’ya ilişkin saldırısı hakkında açıklamalar yaptı.

Rus ailelere sesleniyorum: “Çocuklarınızı kaybedeceksiniz”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, halka sesleniş konuşmasında Rusya’ya sert tepki gösterdi. Rus ailelere seslenen Johnson, “Çocuklarınızı kaybedeceksiniz, bu savaşın, sizin adınıza yapıldığına asla inanmıyorum” açıklamasını yaptı. 

Boris Johnson açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu saldırıyı göz ardı etmeyeceğiz. Çünkü son aylarda Rusya’nın korkutma çabalarını gördük. İngiltere, Ukrayna’ya savunma gücü yollayan ilk ülkelerden biri oldu. Ekonomik yaptırımlar söz konusu olacak. Amacımız Rus ekonomisine elimizden geldiğince zarar vermek. Bu amaçla, toplu bir biçimde Rusya’yı güçlendiren sektörlere, petrol ve gaz sektörüne zarar vermeye çalışacağız. Bu barbar girişiminin başarısız olması için uğraşacağız. Rusya askerlerinin ailelerine buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Çocuklarınızı kaybedeceksiniz. Bu savaşın sizin adınıza yapıldığına inanmıyorum. Ukrayna'ya sesleniyorum; Biz yanınızdayız. Sizin tarafınızda yer alıyoruz ve aileleriniz için her zaman dua edeceğiz. Önümüzdeki aylar karanlık görünüyor ve özgürlük ışığı pek görünmüyor. Her şeye rağmen Rusya diktatörünün, Ukraynalıların, ülkelerine yönelik inancını yok edeceğine inanmıyorum. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ortaklarımız ve müttefiklerimizle birlikte çalışacağız. Onlarla beraber çalışarak Ukrayna’nın bağımsızlığını geri kazanmasını sağlayacağız. Bu saldırı eylemi sadece Ukrayna’ya değil özgürlüğe ve demokrasiye yönelik bir saldırıdır.”

Yorumlar (0)