Borcunu inkar edenlere Yargıtay'dan kötü haber

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, borcunu inkar eden ve ödememekte direten kişiler hakkında emsal bir karar verdi. Karara göre elektronik ortamda yapılan tüm yazışmalar ve atılan mesajlar, delil niteliğinde sayılacak. İşte Yargıtay'ın söz konusu kararına dair detaylar...

GÜNDEM 09.01.2023, 10:50 09.01.2023, 11:40 Hakan Öksüz
Borcunu inkar edenlere Yargıtay'dan kötü haber

Borcu olduğu halde inkar eden ve ödemek istemeyenlere Yargıtay'dan kötü haber geldi. Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, inkar edilen borca ilişkin elektronik ortamda yapılan yazışmaların "kanıt niteliğinde" sayılacağı kararını verdi. Teknolojinin geliştiğini ve ispat araçlarının da buna paralel olarak farklılaşmak zorunda olduğunu bildiren Yargıtay, internet üzerinden yapılan her türlü yazışmanın delil sayılacağını duyurdu.

Yargıtay'ın kararıyla birlikte alacak davalarının seyri de değişecek. Söz konusu karar, alacağı olmasına rağmen karşı tarafın borcunu ödemeye yanaşmaması nedeniyle mağdur olan kişilere avantaj sağlayacak. Elektronik ortamda yapılan yazışmalar ve atılan mesajlar, borca ilişkin kanıt sayılacak.

İşte Yargıtay'ın söz konusu kararı

Söz konusu karar, borcu olmadığını ancak buna rağmen icra takibine takıldığını belirten bir vatandaşın, mahkemeye başvurusunun ardından alındı. Davanın reddine karar verildi. Bunun üzerine davacı, temyiz yoluna gitti. Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, elektronik ortamdan yapılan her türlü yazışmanın ve gönderilen mesajların "delil niteliğinde" sayılmasına hükmetti.

Yorumlar (0)