Bombalı eylem için Yunanistan'dan gönderilen terörist tutuklandı!

Yunanistan'daki kamplarda eğitim alan ve Türkiye'de sansasyonel eylem yapmaya hazırlanan "Delil" kod isimli Hüsamettin Tanrıkulu, cumartesi günü yakalanmıştı. 21 yaşındaki teröristin tutuklandığı kaydedildi.

GÜNDEM 06.09.2022, 16:22 Hakan Öksüz
Bombalı eylem için Yunanistan'dan gönderilen terörist tutuklandı!

İstanbul Terörle Mücadele Şube ve İstanbul İstihbarat Şube ekiplerinin ortaklaşa operasyonu sonucu cumartesi günü Esenyurt'ta yakalanan terör örgütü PKK/KCK mensubu Hüsamettin Tanrıkulu'nun polis sorgusu tamamlandı. Eylem hazırlığı içindeyken yakalanan ve hakimliğe sevk edilen "Delil" kod isimli teröristin tutuklandığı belirtildi. 

HDP'nin il ve ilçe merkezlerine girip çıktığı öne sürülüyor

Polis sorgusunda terörist ile ilgili ilginç detaylara ulaşıldı. Yunanistan'da yer alan Lavrion Kampı'nda eğitimi alan Hüsamettin Tanrıkulu, Doğu Attika bölgesindeki kampla ilgili ayrıntılardan bahsetti. HDP'nin Diyarbakır'daki il ve ilçelerde bulunan merkez binalarına 3 yıl boyunca girip çıktığı belirlenen 21 yaşındaki PKK'lı teröristin, büyükşehirlerde bombalı eylem yapmaya hazırlandığı ifade edildi.

Yunanistan'daki kampta eğitim aldı

Mart ayında Yunanistan'da bulunan Lavrion Kampı'na gönderildiğini söyleyen terörist, burada 4 ay boyunca silah ve bomba eğitimi aldığını kaydetti. Haziran ayında yasa dışı yollardan Türkiye'ye girdiğini açıklayan Hüsamettin Tanrıkulu, sansasyonel bombalı eylem yapması yönünde talimat aldığını söyledi. PKK'lı terörist, eylemi gerçekleştirdikten sonra Yunanistan'a kaçmak için planlar yaptığını aktardı.

Hangi ilde eylem yapmayı planladığı belirsiz!

21 yaşındaki teröristin üzerinde ve yaşadığı adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital doküman ele geçirildi. Söz konusu kayıtların incelenmesiyle birlikte planlanan kanlı eylemlere ilişkin daha fazla detayın öğrenilebileceği aktarıldı. HDP'nin Diyarbakır'daki gençlik merkezine üye olduğu iddia edilen terörist Tanrıkulu'nun, hangi ilde eylem gerçekleştirmeyi planladığına dair bilgi verilmedi. 

Yorumlar (0)