Bombalı eylem hazırlığındaki zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi

Türkiye’de Büyükşehirleri kana bulamak için bombalı eylem hazırlığında oldukları sırada yakalanan zanlılardan E.K, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÜNDEM 23.03.2021, 12:24 23.03.2021, 18:05
Bombalı eylem hazırlığındaki zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi

18 Martta güvenlik güçlerinin operasyonuyla Hatay’ın Kırıkhan İlçesinde kıskıvrak ele geçirildikten sonra mahkemeye çıkarılan şahıslardan Suriye uyruklu E.K, tutuklanarak Hatay T Tipi Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Olayın geçmişi

PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü mensuplarının Türkiye’de kanlı eylemler yapma hazırlığında olduğu istihbaratı üzerine harekete geçen güvenlik ekipleri, yasa dışı yollardan yurda giriş yaptığı tespit edilen şahısların yakalanması için çalışma başlattı.

Çiftlik evinde saklanıyorlardı

Bombalı eylem hazırlığındaki zanlıların, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bulunan bir çiftlik evinde gizlendikleri tespit edildi.

Emniyet ekipleri tarafından tüm hazırlıkların yapılmasının ardından zanlıları yakalamak için düğmeye basıldı. Saklandıkları çiftlik evinde bombalı eylem için hazırlık yapan Mehmet K. ve E.K polisin başarılı operasyonuyla kıskıvrak ele geçirildi. Operasyonda çıkan çatışmada yaralanan Suriye uyruklu E.K. yakalanarak gözaltına alınmış ve adliyeye sevk edilen diğer zanlı Mehmet K, ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)