Bolu'dan sonra Kırıkkale'den de endişelendiren haber! 14 kişi zehirlendi

Bolu'da 130'a çıkan zehirlenme vakaları gündemde kalmaya devam ederken kaygılandıran bir diğer haber de bu defa Kırıkkale'den geldi. Karakeçili ilçesinde, içtikleri sudan zehirlendiği tespit edilen aynı aileden 6’sı çocuk olmak üzere 14 kişi tedaviye alındı. Zehirlenme vakaları hakkında inceleme başlatıldı.

GÜNDEM 25.07.2022, 09:22 25.07.2022, 09:27
Bolu'dan sonra Kırıkkale'den de endişelendiren haber! 14 kişi zehirlendi

Bolu’da bir kişinin yaşamını yitirdiği 130 kişinin ise etkilendiği zehirlenme olaylarıyla ilgili araştırmalar devam ederken bir kötü haber de Kırıkkale'den geldi. Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde, aynı aileden olduğu belirtilen 6’sı çocuk 14 kişi, içtikleri sudan zehirlenmeleri sebebiyle tedaviye alındı. Mevsimlik işçi olarak Karakeçili ilçesinde çalışan aynı aileden Mustafa, Aleyna, Ayşe, Adile, Elif, Saliha, Mehmet, Meryem, Salih, Emine, Şemse, Fevziye, Sera ve Yusuf Aldeniz, mide bulantısı ve şiddetli karın ağrısı şikayeti sonrasında Yüksek İhtisas, Karakeçili ilçe Devlet ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine başvurdu. 

Sudan zehirlendiler

İlk tespitlere göre içtikleri sudan zehirlendikleri tahmin edilen 6’sı çocuk olmak üzere 14 kişi tedaviye alındı. Zehirlenme olaylarıyla ilgili inceleme başlatıldı.

Bolu’da ne olmuştu?

Bolu’da bir kişinin yaşamını yitirdiği zehirlenme olaylarında sayı 130’a yükseldi. Kurban Bayramı’nın son gününde Bolu’nun Yuva köyü Çaydurt mahallesinde, büyük bölümü çocuklarda olmak üzere mide bulantısı, kanlı ishal ve karın ağrısı görüldü. Hastanelerdeki tetkiklerde zehirlenme tespit edilirken, çocuklarda bağırsak enfeksiyonu görülmeye başlarken, bazı hastalarda da ishal sebebiyle böbrek yetmezliği başladı.

Durumu ağırlaşanların başka kentlerdeki hastanelerde tedaviye alınmasından sonra gün geçtikçe zehirlenme vakalarında artış yaşanmasıyla birlikte sayı 130’a çıktı. Sağlığına kavuştuğu belirlenen 71 kişi ise taburcu oldu. 58 kişinin tedavisi sürerken, 49 yaşındaki Eyüp Ertem, geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. Konuyla ilgili Bolu Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın tedavileri titizlikle ve yakinen takip edilmektedir” sözleri kullanıldı.

Zehirlenme olaylarının artması sonrasında 20 Temmuz’da İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Erkan Kılıç koordinesinde bir araya gelmiş ve şehirdeki bütün çeşme ve içme suyu depolarının beklenmeksizin dezenfeksiyon işlemlerinin çok acil bir biçimde yapılmasına ve depo klorlama aletlerinin kontrol edilerek çalışır durumda tutulmasına karar vermişti.

Yorumlar (0)