Bolu Valiliği açıkladı: Zehirlenme vakalarında artış var!

Bolu Valiliği, içme suyundan etkilenerek hastaneye kaldırılan kişi sayısının 130'a yükseldiğini bildirdi. Zehirlenen kişilerin tedavilerinin sürdüğü kaydedildi. İşte Bolu'daki zehirlenme vakasına ilişkin son durum...

GÜNDEM 24.07.2022, 15:03 Hakan Öksüz
Bolu Valiliği açıkladı: Zehirlenme vakalarında artış var!

Bolu'nun Çaydurt Yuva köyünde meydana gelen zehirlenme vakası, Türkiye'nin gündemine oturdu. Köyde yaşayan vatandaşların kanlı ishal, kusma ve ateş gibi şikayetlerle hastanelere akın etmesi üzerine inceleme başlatıldı. Köydeki su deposu boşaltıldı, kimyasal maddelerle temizlendi. Araştırmalar sonucunda içme suyundan etkilenen vatandaşlara Hemolitik Üremik Sendrom (HÜS) tanısının konulduğu kaydedildi.

"Hastaneye başvuran kişi sayısı 130 oldu"

İçme suyundan etkilenen vatandaşlarla ilgili son durumu açıklayan Bolu Valiliği, zehirlenme şikayetiyle hastaneye başvuran kişi sayısının 130 olduğunu bildirdi. Zehirlenen vatandaşların tedavilerinin sürdüğü kaydedilen açıklamada, "Dün başkent Ankara'da yaşamını yitiren Eyüp Ertem'in (49) yakınlarına başsağlığı diliyoruz." denildi.

Bolu'da depo temizliği harekâtı

Bolu'daki zehirlenme vakalarının artışa geçmesi, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'ni harekete geçirdi. 20 Temmuz'da yapılan toplantıda, "İçme suyu barındıran depolar acilen dezenfekte edilmeli. Depo klorlama cihazları kontrol edilmeli, çeşmeler temizlenmeli." şeklinde kararlar alındı. Bolu'daki her köy muhtarının depo temizliğinden sorumlu bir kişiyi seçmesi ve ismini bildirmesi gerektiği kaydedildi.

"Kızım bilinci açık ama halüsinasyon görüyor"

6 yaşındaki kızı Cemre Mazakoğlu'nun da zehirlenme belirtileriyle hastaneye kaldırıldığını belirten Şükriye Mazakoğlu, "Önce ateşi çıktı, sonra da karnına ağrı girdi. Kanlı ishal ve kusma da başlayınca apar topar hastaneye götürdük. Orada yoğun bakım servisine yatırıldı. Bilici açık ancak doktorlar halüsinasyon gördüğünü söylediler." demişti.

Yorumlar (0)